Kako lahko v telesu sprožite proces samozdravljenja?

Kako lahko v telesu sprožite proces samozdravljenja? (foto: Profimedia) Profimedia
19. 3. 2016

Moč našega miselnega procesa je večja, kot si mislite. Samozdravljenje lahko sprožimo in zaviramo z mislimi. Preberite več o tem. 

Mislim dajemo premalo poudarka in vrednosti

Popolnoma logično je, da razmišljamo in da vsak dan ustvarjamo neke misli. Ampak premalo poudarka dajemo temu in premalo imamo znanja, kako vse to vpliva na naše zdravje. Ljudje v 90 odstotkih funkcioniramo preko zavestnega uma, torej preko petih čutil in verjamemo samo v tisto, kar vidimo, tipamo, okusimo, vonjamo ter slišimo.

Vendar preko svojega zavestnega uma informacije beležimo v tako imenovan trdi disk, človeški trdi disk. To je naša podzavest, ki deluje kot nekakšna banka spomina in beleži vse od našega rojstva naprej, nekatere informacije pa so zapisane tudi celo iz prejšnjih življenj (zapisi naše duše).

Pokukajte v podzavest, ko imate zdravstvene težave

Znanstveno so dokazali, da je misel vibracija in da z mislimi vplivamo tudi na druge ljudi. Naša podzavest je zapolnjena z ogromno informacijami tako pozitivnimi kot tudi negativnimi. Vse smo zapisali preko našega zavestnega uma, zato je pomembno, da včasih pokukamo tudi tja, kadar nas pestijo neke zdravstvene težave.

Pri samem miselnem procesu ustvarjamo določena čustva, kar nam pove, da dejansko naše misli in prepričanja sprožajo jezo, zamero, žalost ali pa v nasprotnem primeru tudi veselje, zadovoljstvo in podobno. Vse to je močno povezano z našim imunskim sistemom ter našim procesom samozdravljenja.

Kaj zavira samozdravljenje?

V telesu se dogaja proces samozdravljenja, saj se naše celice, ki jih poškodujemo z načinom življenja, nenehno obnavljajo, seveda vse do takrat, dokler ne zbolimo. Vendar obstajajo faktorji, ki skrbno ta celoten proces zavirajo in onemogočajo, da bi se naše telo regeneriralo oziroma samo pozdravilo.

Med temi faktorji so predvsem naše negativne misli in naša negativna čustva.

Primer gospe, ki je ohromela

Naj vam navedem primer gospe, ki je celotno svoje življenje bila odvisna od svojega moža, moža, ki je prevzemal vajeti na vseh področjih, ona pa se je skrbno odrekala svoji moči in vlogi.

Seveda to po določenih letih takšnega življenja gospa ni več odobravala, ni pa imela moči, da bi kaj spremenila. Ni imela prave zaposlitve in v celoti je bila odvisna od svojega moža. Pojavil se je strah, strah, ki je razžiral njeno telo in počasi ustvarjal blokade. Na koncu se je v hrbtenici te gospe pojavila blokada, za katero nihče ni vedel, kaj pomeni in naenkrat ni mogla hoditi. Odvisnost od moža jo je na koncu privedla do tega, da je dejansko tudi njeno fizično telo postalo odvisno od drugih.

Poleg zdravil bi morali aktivirati tudi svoj um

Če opazujemo svoj sredinec in si eno minuto ponavljamo da postaja daljši in dejansko opazujemo, kako postaja daljši, bomo po eni minuti ugotovili, da je sredinec na roki dejansko daljši od tistega na drugi roki.

To nam dokazuje, da lahko s svojim umom vplivamo na vsak del svojega telesa in da lahko aktivno sodelujemo tudi v procesu zdravljenja. Tako obstaja veliko vaj in tehnik, s pomočjo katerih lahko opazujemo določen del svojega telesa in si s pomočjo vizualizacij ter avtosugestij zdravimo določen del. Placebo je že bil znanstveno dokazan, nihče pa nas v bolnišnicah ne uči in nam ne pove, da imamo tudi to moč in da lahko zraven ostalih zdravljenj aktiviramo tudi svoj um.

Primer gospe, ki je preprečila operacijo

Na svojih programih sem spoznal gospo, ki je imela probleme s kolenom, saj ji je primanjkovalo sklepne tekočine. Ker sklep ni imel pravega maziva, sta kosti drgnili druga ob drugo in to je ustvarjalo bolečine. Naučili smo jo, da si pri vsem tem lahko pomaga tudi sama in v svoj vsak dan je uvedla določene vaje. Seveda je spremenila način prehranjevanja ter povečala količino popite tekočine, zraven tega pa si je s pomočjo vizualizacije in afirmacij vsak večer obnavljala svoj sklep in sklepno tekočino. Po pol leta teh vaj in intenzivnega treninga s samim seboj ni več potrebovala operacije in tudi bolečina je izginila.

Če bi videli, kaj se dogaja v ljudeh, bi bolj pazili, kaj rečemo in kako jih prizadanemo

Torej nismo samo to, kar vidimo, ampak smo veliko več. Res je, da tega kar nekdo razmišlja in tisto, kar občuti, ne vidimo, saj če bi to videli, bi veliko bolj pazili, kaj komu rečemo in kolikokrat koga prizadenemo.

Veliko močnejša zdravila nosimo v sebi ampak vse premalo je poudarka na tem in vse premalo znanja, ki se ga predaja. Za marsikatero kronično težavo v našem telesu, za katero ne najdemo pravih vzrokov, stojijo prav naše misli in naša negativna čustva.

Ne bojte se prevzeti vloge pri svojem zdravju, saj nam je že na začetku bila dana ta moč in dobili smo kraljevo palico, zato te palice ne smemo neprestano predajati drugim, da oni odločajo o našem zdravju.

Timi Soršak, dipl. zn

www.tockazdravja.si

O Timiju Soršaku

Po izobrazbi je diplomiran zdravstvenik in je glavni kreator metode 6 faktorjev ter kreator celostnih preventivnih programov »6 korakov do zdravja«. Njegova življenjska zgodba (ostal je namreč brez obeh staršev, ki sta umrla zelo mlada) in njegova izobrazba sta ga pripeljali do spoznanja, da je ljudem potrebno pomagati predvsem na preventivni ravni oziroma takrat, ko še težave niso močno prizadele fizičnega telesa. Vse skupaj je začinil z raznimi dodatnimi izobraževanji in mnogimi knjigami na področju alternative medicine.