Kemične in sintetične snovi v vložkih in tamponih so za žensko zelo nevarne

20. 2. 2017 Promocijsko sporočilo

Izogibajte se rabi intimnih dezodorantov, odišavljenega toaletnega papirja, alkoholnih robčkov in odišavljenih higienskih vložkov narejenih iz umetnih materialov. Zakaj?  Preberite si spodaj.

Nega med menstruacijo je zelo pomembna. Poskrbite da:

  • Za umivanje uporabljate izdelke, ki ne dražijo sluznice in njenega naravnega okolja. Zadostuje že ustrezno umivanje enkrat na dan.
  • Uporabljajte blaga intimna mila z naravno fiziološko vrednostjo pH (od 3,5 do 4,5).
    Se umivate se v smeri od vagine proti danki in ne nasprotno.
  • Vedno uporabljajte svojo osebno brisačo, zunaj pa se izogibajte neposrednemu stiku s sanitarijami.
  • Med kopeljo lahko voda prodre v nožnico, z nje spere zaščitno sluz in uniči kislost. Ker s tem oslabi njeno naravno obrambo, je bolj priporočljivo prhanje (pri tem ne izpirate notranjosti) ali umivanje v bideju.
  • Izogibajte se rabi intimnih dezodorantov, odišavljenega toaletnega papirja, alkoholnih robčkov in odišavljenih higienskih vložkov narejenih iz umetnih materialov.

Da bodo "tisti dnevi" res naravni

Natracare proizvodi so narejeni iz 100 % čistega, ekološkega proizvedenega bombaža, brez uporabe kemičnih sredstev pri vzgoji in seveda bombaža, ki ni bil genetsko modificiran.

  • Tamponi in vložki Natracare se proizvajajo BREZ UPORABE KLORA, tako da ne prihaja do izločanja dioksinov v telo.
  • Narejeni so iz čistega, naravnega, certificirano EKOLOŠKO PRIDELANEGA BOMBAŽA, ki ne vsebuje herbicidov, pesticidov, umetnih dodatkov, lepil in dioksina.

Natracare izdelki so mehki, vpojni ščitniki perila, ki dihajo in so oblikovani za optimalno udobje.

Obiščite spletno trgovino kalček.si, kjer lahko kupite vse izdelke iz linije Natracare.

Uporabljajo se lahko dnevno, še zlasti, če želite kožo zaščititi pred sintetičnim perilom. Uporabni so tudi kot dodatna zaščita med uporabo tamponov, na potovanjih ali med uporabo krem in gelov.

Vsi izdelki so popolnoma brez klora, sintetike in kemičnih dodatkov (dišav, barvil, lubrikantov). Z izborom Natracare izdelkov za žensko higieno je odstranjeno tveganje izpostavljanju ostankom nevarnih snovi, uporabljenih med pridelavo bombaža.

Vsako posekano drevo obnovijo z novim

Natracare uporablja ekološko pridelan bombaž, pri proizvodnji ne uporablja klora, drevesna masa je uporabljena iz kontrolirane proizvodnje (iz Skandinavije, kjer uporabljajo obnovitveno metodo poseka lesa - vsako posekano drevo obnovijo z novim).

Proizvodi Natracare so tudi od 95 do 100 % biorazgradljivi.

Obiščite spletno trgovino kalček.si, kjer lahko kupite vse izdelke iz linije Natracare.