Ker ji ni odstopila sedeža, se ji je usedla v naročje – katera je ravnala prav?

Ker ji ni odstopila sedeža, se ji je usedla v naročje – katera je ravnala prav? (foto: Profimedia) Profimedia
14. 9. 2023

Potnica na avtobusu gospe ni želela odstopiti sedeža – ta se ji je nato usedla kar v naročje. 

Bolezni se odražajo na različne načine, to bi morali vedeti vsi. In čeprav pri nekaterih bolezen ni očitna, to ne pomeni, da se oseba ne spopada s prav tako velikimi bolečinami in travmami kot tiste z 'vidnimi' boleznimi.

Ste se tudi vi že imeli kdaj takšno ali drugo neprijetno izkušnjo?

Avtorica zapisa na Redditu je pojasnila, da trpi za kroničnimi boleznimi in kroničnimi bolečinami v hrbtu in kolkih. Zato se redko vozi z avtobusom. Manj boleče je, če vozi sama ali če jo pelje kdo drug. 

Vendar pa se je nekega dne kljub vsemu odločila uporabiti javni prevoz, na avtobusu pa ji je celo uspelo dobiti sedež. A ni bilo dolgo, ko je k njej pristopila starejša gospa. 

"Na naslednji postaji je vstopila vzvišena Karen in se postavila zraven mene z nezadovoljnim izrazom na obrazu," začne opisovati svojo izkušnjo. Ker ni reagirala, jo je starejša gospa opomnila: "Saj veš, da so na avtobusu starejši ljudje, ki potrebujejo sedež? Kot sem jaz!"

Poskušala ji je razložiti svojo stisko in da res potrebuje sedež, vendar neuspešno. Gospa ji je namreč takoj zabrusila, naj ne govori neumnosti, češ da je videti povsem zdravo mlado dekle. "Jaz se moram usesti!" je zaključila.

Avtorica zapisa nadaljuje: "Morda sem videti zdrava, vendar nisem in tudi mladi so lahko bolni. Prosim, pustite me na miru."

Starejšo potnico to očitno ni ganilo, označila jo je celo za razvajeno in začela godrnjati, da bi se morala današnja mladina naučiti spoštovati starejše.

In nato se je, po besedah avtorice, preprosto poskušala usesti nanjo.

Čeprav je kričala, naj se umakne, je starejša gospa vztrajala pri svojem: "Spravi se s sedeža in obe bova srečni!! Ne potrebuješ ga!!"

Na tej točki je bila mlajša potnica v tako hudih bolečinah, da je še bolj kričala. Voznik avtobusa je moral ustaviti in gospo odstraniti. 

"Kako se ljudje kar odločijo usesti osebi v naročje, samo zato, da bi dosegli svoje," je še zaključila. 

Večina bralcev se je postavila na stran mlajše potnice. Mnogi so delili tudi svojo izkušnjo, med njimi bralka, ki trpi za rakom jajčnikov. Kot je zapisala, vedno dobi enake komentarje: "Videti si tako zdrava, kaj misliš s tem, da imaš raka …"

Drugi so menili, da je vedenje starejše gospe nesprejemljivo, ne glede na to, ali je bila ženska invalidna ali ne. 

Kaj pa menite vi?

Preberite še:
Te meje morate NUJNO postaviti v odnosu s taščo in tastom (ste jih?)