Lučke za osvežitev brez slabe vesti

Lučke za osvežitev brez slabe vesti (foto: osebni arhiv) osebni arhiv
4. 8. 2018 Vir: liza.aktivni.si

Neža je pet let živela v Las Vegasu, kjer sladoled na palčki prodajajo na vsakem koraku.

“Ker imajo v Las Vegasu noro vroča poletja, midve pa sva bili vsakodnevno na vezi, je velikokrat omenila sladoledno poletno osvežitev,” nam je zaupala Karmen in dodala, da sta obe želeli otrokoma ponuditi nekaj zdravega, zato sta razvili popsike brez dodanega sladkorja.

“Kot sladilo nekatere vsebujejo med, druge pa so iz stoodstotnega sadja brez dodatkov. Popsike so izdelane iz svežega zelo kakovostnega sadja, vse so brez glutena, saj imava obe celiakijo, in večina tudi brez laktoze,“ smo še izvedeli od ustvarjalk sladoledov na palčkah najrazličnejših okusov: 'tropika' je iz ananasove in kivijeve kaše ter meda, 'mango' lučka je izdelana izključno iz mangove kaše, 'odpornost' je iz soka svežih pomaranč, soka svežih limon, ingverja in medu, 'mojito' vsebuje beli rum, sok limete, mineralno vodo in sladkor – lahko bi ji rekli kar koktajl na palčki, 'kava' je iz kave, smetane za kavo in sladkorja. Poleg lučk v stalni ponudbi izdelujeta tudi sezonske lučke: 'malina-bezeg' je iz kaše malin in bezgovega sirupa, 'zajtrk' vsebuje grški jogurt, borovnice in med, vrstijo pa se tudi drugi sezonski okusi – od melone, sangrie do džina s tonikom.

“Ogromno staviva na kakovost sadja, ker je po najinem mnenju ključna razlika med najinimi popsikami in preostalim sladoledom,“ poudarjata dekleti, ki lučke izdelata po postopku hitrega zamrzovanja. “Sadje zamrzne v 20 minutah in tako nima časa za posedanje, zaradi hitrosti zamrzovanja pa ohrani tudi popoln okus, strukturo in minerale ter vitamine.“ Svoj sladoledni nabor sta dopolnili še s sladolednimi tricikli, ki jih lahko skupaj z naborom pestrih okusov lučk najamete za različne dogodke.

Fotografija: osebni arhiv