My UV patch: Pametni obliž, ki vas opozarja o izpostavljenosti sončnim žarkom

My UV patch: Pametni obliž, ki vas opozarja o izpostavljenosti sončnim žarkom (foto: osebni arhiv) osebni arhiv
30. 5. 2017 Promocijsko sporočilo

Med elektronske naprave že nekaj časa ne štejemo le pametnih telefonov, ampak tudi ure in zapestnice z različnimi funkcijami, ki jih lahko uporabljate na več področjih. Sedaj se jim pridružuje še poseben obliž, ki vas bo opozoril o izpostavljenosti soncu.

Za zdravje lahko skrbimo tudi s pomočjo naprav, ki merijo srčni utrip in pritisk, kolikšnemu stresu smo izpostavljeni, kvaliteto spanca in potrebo po gibanju. V vročih poletnih dneh, ko se pogosto nastavljamo soncu, pa je odslej na voljo prav poseben UV obliž, ki namesto vas spremlja izpostavljenost UV žarkom. Inovacijo MY UV PATCH je pred kratkim predstavila dermokozmetična blagovna znamka La Roche-Posay.

Obliž je tudi eden od načinov ozaveščanja o nevarnosti sonca in kožnih boleznih, ki jih prinaša pretirano izpostavljanje soncu. V Študiji, ki jo je opravil IPSOS je bilo namreč ugotovljeno, da kar 4 od 10 ljudi kljub zavedanju o nevarnosti nezaščitenega izpostavljanja soncu namreč ne pomisli na uporabo izdelka za zaščito pred soncem, ko niso na počitnicah.

My UV PATCH ima obliko prozorne nalepke, ki je raztegljiva in jo lahko prilepite na kateri koli del kože. Njegova površina meri približno en kvadratni centimeter, debelina pa 50 mikrometrov, kar je primerljivo s polovico povprečne debeline lasu. Vsebuje fotoobčutljiva barvila, ki se prilagodijo osnovnemu tenu kože in spremenijo barvo, kadar so izpostavljena UV žarkom. Na ta način opozarjajo na različne stopnje izpostavljenosti.

Še posebej bo pritegnil tiste, ki radi preizkušate mobilne novosti, saj obliž deluje skupaj z aplikacijo. Ta analizira fotoobčutljive kvadratke barvila in določi stopnjo izpostavljenosti. Uporabniku tudi svetuje, kako se lahko zaščiti pred soncem.

My UV PATCH je del tristopenjske zaščite pred soncem ter kožnim rakom podjetja La Roche-Posay. Sestavljata jo še samopregledovanje lepotnih znamenj z metodo Skinchecker in uporaba krem z visokim zaščitnim faktorjem.

Obliž je v prodaji skupaj z izdelkoma Anthelios za zaščito odrasle in otroške kože pred žarki UVA in UVB z zaščitnim faktorjem 50.

My UV patch