NajSRČEKbije – akcija, ki rešuje življenja!

NajSRČEKbije – akcija, ki rešuje življenja! (foto: Shutterstock.com) Shutterstock.com
22. 6. 2012 Promocijsko sporočilo

NajSRČEKbije je nacionalna, družbeno koristna akcija osveščanja in usposabljanja staršev, vzgojiteljev ter učiteljev za oživljanje otrok od 1. do 14. leta starosti.

Organizira jo ustanova DANU Filantropija, izvaja pa Klinični oddelek za otroško kirurgijo in intenzivno terapijo pri UKC Ljubljana, pod strokovnim vodstvom primarija Ivana Vidmarja, dr. medicine.

Akcijo NAJSRČEKBIJE so kot koristno prepoznali in podprli tudi Združenje za pediatrijo pri Slovenskem zdravniškem društvu, Univerzitetni klinični center Ljubljana, Skupnost vrtcev Slovenije in spletni portal Ringaraja.net.

Akcija NAJSRČEKBIJE doživela velik odziv

Že v prvem letu je akcija NAJSRČEKBIJE doživela velik odziv, saj se je za usposabljanje iz temeljnih postopkov oživljanja otrok in dojenčkov odločilo kar 35 vrtcev in šol po vsej Sloveniji.

Več kot 20 predavateljev – to so zdravnice, zdravniki in diplomirane medicinske sestre, zaposleni v UKC Ljubljana ter najboljši študenti višjih letnikov ljubljanske medicinske fakultete, ki so morali za izvajanje tečaja opraviti še dodatno usposabljanje – je v okviru 65 tečajev o temeljnih postopkih oživljanja otrok v teoriji in praksi seznanilo preko 1600 udeležencev.

Na zaključni prireditvi, ki je v juniju potekala v Kinodvoru v Ljubljani, sta dr. Jaka Lindič, predsednik DANU Filantropije in primarij, dr. Ivan Vidmar, strokovni vodja akcije ter predstojnik Kliničnega oddelka za otroško kirurgijo in intenzivno terapijo pri UKC Ljubljana, prisotnim predstavnikom vrtcev in šol, v katerih so vzgojitelji, učitelji, vodstvo in starši otrok prepoznali pomembnost poznavanja temeljnih postopkov oživljanja otrok, izročila posebna priznanja, CERTIFIKATE NAJSRČEKBIJE.

Vrtec Rogaška Slatina je kot prvi vrtec postal še VRTEC, SRČNI AMBASADOR, saj so poleg izpolnjenih pogojev za pridobitev certifikata NAJSRČEKBIJE, izpolnili tudi poslanstvo srčnega ambasadorja in tako poskrbeli, da so o pomembnosti poznavanja temeljnih postopkov oživljanja otrok poleg njihovih strokovnih delavcev veliko slišali tudi starši.

NajSRČEKbije – akcija, ki rešuje življenja!

Organizator, ustanova DANU Filantropija in izvajalec, Klinični oddelek za otroško kirurgijo in invazivno terapijo si želita in upata, da bo imela akcija NAJSRČEKBIJE v prihodnje še večjo podporo in da se ji bodo priključili prav vsi vrtce in šole po Sloveniji, tako da bodo vsi naši mali srčki brezskrbno in varno utripali.

Primarij Ivan Vidmar, dr. medicine, strokovni vodja akcije in avtor tečaja NAJSRČEKBIJE: »Veliko ljudi zna oživljati odrasle, ima narejen tečaj prve pomoči, pa vendar otrpnjejo, ko gre za reševanje otrokovega življenja. Otroka je dejansko potrebno oživljati drugače in napak si ne smemo privoščiti. Zato je ta akcija tako pomembna in upam, da se bo v prihodnje širila po vsej Sloveniji in tudi izven naših meja. Projekt NAJSRČEKBIJE je namreč pionirski projekt v svetovnem merilu. Pred kratkim sem dobil povabilo, da projekt Najsrčekbije oz. koncept usposabljanja  laikov, ki se profesionalno ukvarjajo z otroki (npr. vzgojitelji, učitelji, trenerji itd.) predstavim na simpoziju v tujini.«

Svojo podporo projektu so izkazali tudi v Javnem zavodu Kinodvor, ki je gostil zaključno prireditev ter Rauch, Pekarna Blatnik in Hipp, ki so poskrbeli za pogostitev vseh udeležencev.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri