Napeta koža od glave do peta

Napeta koža od glave do peta (foto: shutterstock) shutterstock
1. 5. 2014 Vir: liza.aktivni.si

Ni treba, da je ženska manekenka, da bi bila lepa. Tudi tiste s kakšno oblino več so lahko prave lepotice. Treba je samo paziti na lep videz kože. Z našimi namigi bo vaša koža do poletja zasijala v polnem sijaju.

Vsaka ženska sanja o tem, kako se bo poleti sprehodila po plaži v seksi kopalkah. Njen trebuh bo raven, o celulitu pa ne duha ne sluha. Ne bomo rekli, da so za večino to le sanje. Če že nimate idealne postave, lahko svojo polepšate do te mere, da se bo drugim in vam zdela popolna.

Raven trebuh, zavidljive prsi, čvrsta zadnjica in gladka stegna

Predstavljamo vam načrt v treh točkah, ki odlično pomaga tudi proti celulitu.

Zveni preprosto – in tudi je! Geslo za sanjsko postavo se glasi: pametno prehranjevanje, nega z določenimi cilji in nekaj gibanja.

Pomembno je pravilno prehranjevanje
 • Magnezij napada maščobne celice. Pri sproščanju adrenalina, požiralca maščob, je potrebne veliko energije. Bogata zakladnica so sojini izdelki, siri, jogurt, meso, ribe in perutnina.
 • S taurinom boste shujšale čez noč. Ena od nalog aminokislin je tudi tvorba somatotropinov (STH). Ti rastni hormoni nastajajo v našem telesu samo ponoči. V glavnem so odgovorni za pretvorbo maščob v mišično maso. Visoko vsebnost taurina najdete npr. v školjkah, rakih in mesu.
 • Anginin poviša koncentracijo shujševalnih hormonov (STH). Zvečer povečajte proizvodnjo hormonov STH npr. s kikirikijevo tablico. Pomembno je le, da najmanj tri ure pred spanjem ne zaužijete ničesar več.
 • Razstrupite organizem. Naš organizem ima bazično pH-vrednost. Ker zaradi napačnega prehranjevanja velikokrat postane pH-vrednost kisla, to pomeni, da se v našem telesu nalagajo odpadne snovi. Rezultat sta videz pomarančne kože in maščobne blazinice. Z instantnimi bazičnimi napitki boste preprečile nalaganje teh snovi in vaše telo znova uravnovesile.
 • Vitamin C razgrajuje maščobe. Stresni hormon noradrenalin povzroči, da se maščobe spremenijo v energijo. Telo pa potrebuje reden vir vitamina C, saj le tako lahko ta hormon nastaja v zadostnih količinah. Veliko vitamina C vsebujejo agrumi, kosmulje in paprika.
 • Z rdečim vinom boste prej site. Četrt litra suhega rdečega vina pri jedi zmanjša tek. Zadržuje sprejemanje ogljikovih hidratov v kri in upočasni prebavo beljakovin v želodcu. Rezultat: prej se boste počutile site. To je ena od skrivnosti vitkih Francozinj ...
Nega z natančno določenim ciljem deluje čudežno!
 • Piling masaža zgladi povrhnjico. Dva- do trikrat na teden si pred prhanjem naredite grob piling. Pri tem z vlažno rokavico za piling (v drogerijah) s krožnimi gibi masirajte stegna, zadnjico in trebuh. Pomikajte se v smeri srca.
 • Izmenično prhanje učvrsti vezno tkivo. Menjajoča se mrzla in topla voda odlično vpliva na prožnost tkiva. Curek vode vodite po nogah navzgor od zunanje strani gležnjev čez zadnjico do popka na trebuhu. Zaključite z mrzlo vodo.
 • Z maščobnimi ubijalci v boj proti celulitu. S tehnološkimi učinkovinami lahko preprečite nastanek neestetskega celulita: kofein deluje kot limfna drenaža, uničevalci sladkorja pa preprečujejo spreminjanje sladkorja v maščobo. Posebni sprejemniki v določenih izdelkih celo preprečujejo nalaganje maščob.
 • Rastlinski hormoni utrjujejo strukturo veznega tkiva. Tako imenovani androgeni (moški hormoni), ki jih pridobivajo iz rastlin, pospešujejo razgradnjo maščob. Izboljšajo tudi trdnost celičnih sten in tako pomagajo do čvrstejše kože. Povprašajte v lekarnah.
 • Alge pomagajo pri transportu odpadnih snovi iz našega telesa. Negovalni preparati z morskimi učinkovinami, kot so milo iz alg, olje za prhanje, masažno olje in kreme s pomočjo visokih koncentracij mineralnih snovi pospešujejo izločanje odvečne vode in tako izboljšujejo prekrvavitev. Najboljši ubijalec maščob je kopel, obogatena z naravno morsko soljo (500 g soli na polno kad vode).
Lahke vaje utrdijo vezno tkivo in učvrstijo postavo

Gibanje je oblika zabave in hkrati način, kako priti do super oblikovanega telesa. Ni vam treba delati napornih in težkih vaj. Z našimi tremi vajami boste okrepile globoko ležeče mišične skupine, ne da bi se pri tem spotile. Pri desetminutnem treningu trikrat na teden boste v mesecu dni pridobile bolj mišičasto in čvrsto telo. Takšno telo je mnogo lepše, mišice pa v nasprotju z maščobo tudi v stanju mirovanja porabijo več kalorij.

Suha in gladka stegna

Ulezite se na stran in z obema rokama podprite telo. Iztegnite zgornjo nogo in jo v napetem stanju čim višje dvignite. Vajo ponovite desetkrat, nato zamenjajte stran.

Plosk trebuh in čvrste prsi

V sedečem položaju pokrčite in dvignite noge. Trup rahlo nagnite nazaj, roke dajte za tilnik. Roke skupaj z glavo in trupom zasukajte najprej v eno, nato v drugo stran. Ponovite desetkrat.

Zavidljivo napeta zadnjica

Postavite se 'na vse štiri'. Najprej iztegnite eno nogo in v napetem položaju preštejte do deset. Nogo nato pokrčite v prvotni položaj. Ponovite desetkrat, nato zamenjajte.

S temi razumskimi zvijačami boste prelisičile napade lakote

Z ovohavanjem vrtnic boste občutile sitost

Z vonjem vrtnic lahko prelisičite center za lakoto v svojih možganih. Po kratkem ovohavanju cvetlic boste zaznale občutek sitosti.

Posladek olajša strogo odpovedovanje

Največje veselje povzroči tisto, kar je prepovedano. Vsak dan si privoščite majhen košček priljubljenega posladka.

Kozarec gazirane mineralne vode prežene lakoto

Pri žeji se v možganih aktivirajo isti živci okušanja kot pri lakoti. Pri tem pomaga kozarec vode, ki ga popijete v majhnih požirkih – hitro napolni vaš želodec.

Dnevnik prehranjevanja pomaga proti napadom lakote zaradi stresa

Kolikokrat v navalu jeze sežete po čokoladi? Frustracija se bo še povečevala, če boste začele v stresnih situacijah brezglavo jesti. Pomagajte si s prehranjevalnim dnevnikom in odpravite vzroke.