Napredki na področju rehabilitacije možganskih poškodb

19. 11. 2014 Promocijsko sporočilo

Slovenijo je obiskala svetovno uveljavljena refleksoterapevtka Lone Sorensen, ki je v torek, 18. novembra, na javnem predavanju v Centru Janeza Levca Ljubljana spregovorila o Temprana refleksni terapiji, naravni metodi za rehabilitacijo otrok s posebnimi potrebami in oseb s poškodbami možganov.

Lone Sorensen je v Slovenijo prišla na pobudo svoje učenke in sodelavke Nataše Kos Križmančič, ki Sorensensistem TM metode izvaja v Sloveniji.

Na predavanju je tekla beseda o razvojnih težavah otrok, Lone Sorensen pa je pri zdravljenju z metodo Temprana refleksna terapija, ki jo je razvijala zadnjih 25 let svojega delovanja, zajela številne težave otrok, odraslih in njihovih svojcev: "Izobraženi refleksoterapevti lahko s terapijo zdravijo razvojne težave otrok v šoli,  kot so koncentracija, vedenjske in učne težave, hiperaktivnost in disleksija. Temprana terapija, ki se jo skrbnik nauči od certificiranega refleksoterapevta po individualnem planu in vsebuje delo na stopalih, dlaneh in obrazu, pa je v pomoč tudi pri težavah, kot so avtizem, Dawnov sindrom, Parkinsonova bolezen, demenca, Alzheimerjeva bolezen in možganska kap,« razlaga uveljavljena refleksoterapevtka danskega rodu."

Temprana terapija je rešitev za razvojne težave otrok

Posebno pozornost je strokovnjakinja posvetila predvsem razvojnim težavam otrok, saj je niz nevrološko pogojenih bolezni in težav v današnjem času že zelo širok, otroci, njihovi svojci in pravzaprav širša družba, pa se v odraščajoči dobi vse bolj množično soočajo s številnimi težavami.

Strokovnjakinja je povedala, da lahko izobraženi refleksoterapevti s terapijo zdravijo razvojne težave otrok v šoli,  kot so koncentracija, vedenjske in učne težave, hiperaktivnost in disleksija. Terapija, ki se jo skrbnik nauči od certificiranega refleksoterapevta po individualnem planu in vsebuje delo na stopalih, dlaneh in obrazu, pa je v pomoč tudi pri težavah, kot so avtizem, Dawnov sindrom, Parkinsonova bolezen, demenca, Alzheimerjeva bolezen in možganska kap.

Temprana refleksna terapija prihaja z novembrom tudi v Slovenijo, saj je študij pri avtorici metode Lone Sorensen zaključila domača refleksoterapevtka Nataša Kos Križmančič, ki bo tako edina licencirana terapevtka v regiji.

Več o dogodku in terapiji na:

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri