Ne pozabimo na bistvo Movembra!

Ne pozabimo na bistvo Movembra! (foto: Profimedia) Profimedia
23. 11. 2015

Movember ni le osveščanje o pomenu zdravja za moške, preventive in zgodnjega odkrivanja raznih oblik raka, ampak predvsem poziv k akciji. Sodelujte, naredite spremembo.

Organizatorji kampanje Movember Slovenija so združili moči s hokejskim klubom HK Playboy Slavija, Društvom uroloških bolnikov Slovenije ter Tehnološkim parkom Ljubljana in tudi letos organizirajo poučno predavanje na temo moških bolezni ter soočanjem z njimi.

Predavanje Kaj se skriva za brki bo 25. 11. 2015, ob 16:30, v konferenčni dvorani v Tehnološkem parku, Ljubljana, stavba B.

  • Najprej vam bo Jaka Jakopič na zabaven in navdihujoč način opisal Svojo zgodbo. Pri rosnih 24 letih so mu diagnosticirali Hodgkinov limfom, raka na bezgavkah in 13 metastaz na pljučih, vendar se ni spraševal »Zakaj ravno on?«, ampak je namesto samopomilovanja našel pot in cilj ter premagal bolezen. Ponovno rojen bo z veseljem odgovoril na vsa vaša vprašanja.
  • Sledilo bo predavanje z naslovom 'Rak, bolezen stoterih obrazov', pri katerem bo doc.dr. Mirjana Rajer, dr. med., onkologinja, predstavila strokovni vidik bolezni, pomen preventive in vas podučila o dejstvih in zmotah, ki lahko močno vplivajo na vaše življenje.
  • Vse več ljudi se vsakodnevno sooča s stresom, ki predstavlja veliko nevarnost vašemu zdravju in negativno vpliva na kakovost življenja. Eva Kovač, mag. psih., vam bo s predavanjem 'Depresija? Nihče ni imun' skušala pomagati in vas obvarovati pred zelo razširjeno boleznijo današnjega časa.
Vabljeni vsi, ki vam za zdravje ni vseeno, z obiskom pa podprite skupni boj proti moškim boleznim.

Predavanje je brezplačno, vabljeni pa ste k simbolični donaciji 1€ za Društvo uroloških bolnikov Sloveniije.

Brezplačno vstopnico za predavanje lahko pridobite na: movember-predavanje.eventbrite.com.

Movember 2015

Značke: Movember