Nič več dvoma!

5. 6. 2017 Promocijsko sporočilo

Okužbe nožnice so pogosta težava žensk vseh starosti. Najpogostejša je bakterijska vaginoza. Čeprav je pogostejša, kot si mislimo, jo veliko žensk ne prepozna. V primeru težav številne ženske ne vedo, za katero okužbo trpijo, čeprav se simptomi okužb razlikujejo.

Zakaj pride do okužbe nožnice?

Kadar se normalno ravnovesje nožnične flore poruši, pride do okužbe nožnice. V primeru pretiranega razmnoževanja glivic se lahko pojavi glivična okužba nožnice. V kolikor pa se pretirano razmnožijo slabe bakterije, lahko dobimo bakterijsko vaginozo. Simptomi se sicer razlikujejo, a je kljub temu težko z gotovostjo vedeti za katero okužbo nožnice gre. Ženske so pogosto v dvomih, počutijo se zmedene, celo prestrašene. Zaradi neprijetnega občutka, včasih celo povezanega z bolečino, si ženske želijo hitro rešitev. Najprej pa mora vedeti, za katero okužbo trpi.

Ali si lahko sama ugotovim, za katero okužbo trpim?

Pred kratkim je na slovensko tržišče prišel Canestest®, klinično preizkušen test za samotestiranje pogostih okužb nožnice. Testiranje je zelo enostavno in hitro, rezultat pa več kot 90 odstotno zanesljiv.

Kaj pa sedaj, ko vem, katero okužbo imam?

V primeru bakterijske vaginoze si ženska lahko pomaga s Canesbalance® gelom, ki klinično dokazano zdravi simptome bakterijske vaginoze, pri glivični okužbi nožnice pa vam še naprej stoji ob strani klasični Canesten. Več na www.canesten.si

Pred uporabo natančno preberite navodilo! O tveganju in neželenih učinkih se posvetujte z zdravnikom ali farmacevtom.
L.SI.COM.05.2017.1707