Oljna terapija, ki odstranjuje strupene snovi iz telesa

Oljna terapija, ki odstranjuje strupene snovi iz telesa (foto: Shutterstock.com) Shutterstock.com
9. 6. 2014

Oljna terapija ima korenine v starodavni ajurvedski medicini. Uporabljali so jo, da bi preprečili zobno gnilobo, bolezni dlesni, slab zadah ... Terapija pravzaprav pomaga omiliti ali pozdraviti celo vrsto zdravstvenih težav.

Tradicionalno so za oljno terapijo uporabljali sezamovo olje, zaradi svojih protivnetnih in protivirusnih učinkovin pa je za izvajanje izredno primerno tudi kokosovo olje.

Terapija vsak dan lahko pomaga pri odstranjevanju strupenih snovi iz vašega telesa, zdravi glavobole, posvetli zobe, krepi imunski sistem, pomaga omiliti bronhitis, črevesne bolezni, ekcem, ohranja zdravo ustno votlino ...

Jutranja oljna terapija

Žlico kokosovega olja vstavite v ustno votlino (priporočamo, da to naredite, preden si zjutraj umijete zobe) in jo premikajte po ustih, kot bi to počeli z ustno vodico. Poskrbite, da bo olje oblilo celotno notranjost ust, jezik, pa vse tja do grla, kjer je navadno največ bakterij.

Ustne bakterije imajo rade maščobo, zato bo olje nase vezalo vse strupe in bakterije, ki se nalagajo na jeziku, v ustni votlini in žrelu, kar bo povzročilo, da se bo obarvalo belo.

Po 15 do 20 minutah ga izpljunite in si umijte zobe.

Nasvet:

  • Olja nikar ne grgrajte ali pogoltnite.
  • Terapija lahko najprej poudari simptome vaše bolezni, zato vztrajajte, dokler ne opazite izboljšanja.

Preberite tudi: Kokos - nepogrešljiv v kuhinji in kopalnici