Perpetuum Jazzile v pomoč bolnikom s krvnimi raki

Perpetuum Jazzile v pomoč bolnikom s krvnimi raki (foto: Promocijski material) Promocijski material
12. 4. 2016

Vokalna senzacija Perpetuum Jazzile je v sodelovanju s Slovenskim združenjem bolnikov z limfomom in levkemijo priskočila na pomoč vsem, ki se spopadajo z najtežjimi oblikami krvnega raka.

Da bi jim pomagali pri zdravljenju in okrevanju, v nedeljo, 24. aprila, v Kopru prirejajo veliki dobrodelni koncert, kjer bodo predstavili svoje uspešnice in veliko novosti ter s pozitivno energijo poskrbeli za nepozaben večer.

Izkupiček od prodaje koncertnih vstopnic bo namenjen nakupu pripomočkov za nadzorovano telesno vadbo, ki bodo bolnikom z levkemijami, limfomi in drugimi krvnimi raki omogočili uspešnejše zdravljenje in kakovostnejšo rehabilitacijo.

Gre za del zahtevnega projekta uvajanja celostne obravnave pacientov na Kliničnem oddelku za hematologijo Interne klinike UKC Ljubljana, kjer vsako leto zdravijo več kot 2.000 najtežjih bolnikov iz celotne Slovenije. Zaradi agresivnih kemoterapij ali presaditev kostnega mozga so številni med njimi v bolnišnični izolaciji tudi po mesec dni ali dlje.

»Najnovejše študije kažejo, da je redna telesna aktivnost povezana z bistveno boljšimi rezultati zdravljenja in manjšo umrljivostjo bolnikov s krvnimi raki. Aktivni bolniki zdravljenje, ki pogosto presega meje človeških zmogljivosti, prenesejo veliko bolje – tako s fizičnega kot psihičnega vidika,« razlaga doc. dr. Irena Preložnik Zupan, vodja ambulante in dnevne bolnišnice kliničnega oddelka za hematologijo UKC Ljubljana.

»Vsi, ki so preživeli več kot mesec dni v izolacijskih bolnišničnih sobah, vedo, kako pomembno je, da v težkih trenutkih svoje misli in telo ohraniš v pogonu. Tako se počutiš aktivnega, koristnega in veš, da s tem, ko aktivno vadiš, doprineseš k boljšemu izidu zdravljenja. Zato pozdravljamo prizadevanja UKC Ljubljana, da bolnikom zagotovi še večje možnosti za ozdravitev. Čutimo dolžnost, da pri tem pomagamo in s tem prispevamo k razvoju celostne obravnave in ne nazadnje k boljšemu preživetju bolnikov,« poudarja Kristina Modic, izvršna direktorica Slovenskega združenja bolnikov z limfomom in levkemijo, ki je organizator dobrodelnega koncerta.

»Dolgo vrsto let smo se vsi skupaj borili, da smo končno dobili nove in ustrezne prostore in s tem odlične pogoje zdravljenja za naše bolnike. Danes se resnično lahko postavljamo ob bok najsodobnejšim centrom v svetu za zdravljenje krvnih bolezni. Zavedamo pa se, da moramo postoriti še marsikaj tudi na področju psihološke in prehranske podpore ter uvesti tudi nadzorovano telesno vadbo dolgotrajno hospitaliziranih bolnikov. To vse pripomore k njihovemu čim boljšemu okrevanju,« je povedal prof. dr. Peter Černelč, dr. med., predstojnik KO za hematologijo Interne klinike UKC Ljubljana.

»V srčnosti in predanosti do tega, kar počnemo, smo se z združenjem bolnikov resnično zlili v eno. Želimo si, da z izvedbo koncerta pomagamo obolelim, hkrati pa z osveščanjem o tej zahrbtni bolezni preprečimo več tragičnih primerov. Verjamemo, da bomo z eksplozijo pozitivne energije in radosti marsikomu znova obarvali življenje,« je povedal Boštjan Usenik, manager skupine Perpetuum Jazzile, ki je zaradi raka pred leti občutila bolečo izgubo tudi v svojih vrstah.

Privoščite sebi in drugim nekaj zares dobrega!

Vstopnice za dobrodelni koncert v Kopru, 24. aprila 2016, ob 19:30. uri, so po ceni 23 / 12 evrov na voljo na prodajnih mestih Eventima, Petrola in Pošte.