"Po dolgem času mi je včeraj uspelo prepričat frendico, da mi fafa. Vedno se ji je to zdelo svinjsko. Rekla je, da to počnejo samo ku*be.

Naredila pa je še nekaj, kar me je presenetilo. Strastno mi je fafala, da mi je prišlo direkt v njena usta. Potem sem opazil, da sploh ni izpljunila tekočine, kar požrla jo je!!!!

[Zanima me, op. a.], ali še katera od vas to prakticira? Ali obstaja kak stranski učinek?" zapis z enega izmed slovenskih forumov povzema cosmoplitan.si.  

Kaj se lahko zgodi, če pogoltnete spermo?

Uživanje sperme v večini primerov nima posledic ali stranskih učinkov, a vendar je dobro vedeti še nekaj pomembnih stvari!

Kot je za revijo Men's Health razložil urolog, je seme v 80 odstotkih sestavljeno iz vode. »Vsebuje pa tudi beljakovine in aminokisline, fruktozo in glukozo, cink, kalcij, vitamin C in nekaj drugih hranil.« 

Ja, sperma ima hranljive lastnosti, toda preden vas partner naslednjič poskuša prepričati, da je sperma dobra in koristna za vas …

Glede na to, da gre za telesno tekočino, obstaja tveganje za okužbo s spolno prenosljivimi boleznimi!

"Tvegate spolno prenosljive bolezni, kot so klamidija, gonoreja in HPV, pa tudi HIV," razloži dr. Evan Goldstein, strokovnjak za spolno zdravje moških. Prenaša se lahko tudi hepatitis in herpes.

Vendar tveganje ni povezano le z požiranjem sperme. Pravzaprav ni pomembno, ali pogoltnete njegovo seme ali ga izpljunete – tveganje obstaja že, če moški ejakulira v usta.

Obstaja tudi alergija na seme – in tudi v tem primeru je to lahko dodatno tveganje za zdravje. Simptomi običajno vključujejo rdečico, otekanje in srbečico na predelu, ki je bilo izpostavljeno semenu. Nekatere ženske se lahko srečajo tudi s hujšimi simptomi, kot je anafilaktična reakcija. 

Zato ponovimo: 

Precej logično je, če moški ni okužen in je partnerka sprejemljiva ter nima alergije, zaužitje semena NAČELOMA ne bo imelo negativnih učinkov. 

Vendar pa je uporaba kondoma še vedno vaša najvarnejša stava.

Prav tako ne bo slabo, da se o tem, kdaj sta bila nazadnje testirana in ali menite, da bi se morala testirati, odkrito pogovorita. 

Preberite še:
9 skrivnosti oralnega zadovoljevanja, ki jih moški NE bodo nikoli priznali! (po besedah moškega)