Ali veste, kaj morate še ta december narediti za tiste, ki vam pomenijo največ?

Ali veste, kaj morate še ta december narediti za tiste, ki vam pomenijo največ? (foto: Promocijsko gradivo) Promocijsko gradivo
14. 12. 2020 Promocijsko sporočilo

Kadar razmišljamo o tveganjih, ki jih prinaša življenje, lahko izberemo eno od dveh poti. Pri prvi se prepričamo, da se nesreče in podobne slabe stvari dogajajo le drugim ter upamo, da se nam to ne bo nikoli zgodilo. Pri drugi možnosti, pa pravočasno pomislimo na vse, kar pomeni, da skušamo prepoznati tveganja in nevarnosti, ki nas ogrožajo v vsakodnevnem življenju in ustrezno ukrepamo.

Zadostuje le trenutek, da se vse spremeni

Mojca se je z možem in dvema otrokoma pred petimi leti preselila v novo stanovanje. Bila je prepričana, da prav nič ne more poseči v njihovo družinsko srečo.

Nikoli ne bo pozabila, kako jo je na prvo septembrsko jutro močno zabolelo v prsih. Bolečina ni ponehala in zdravniki so potrdili, da je doživela srčni infarkt. "Lahko bi se končalo tragično," pove Mojca. Iz bolnišnice se je vrnila hitro, v petih dneh. Sledilo je okrevanje v zdravilišču, pregledi, jemanje zdravil, daljša bolniška odsotnost in zaradi tega tudi nižja plača.

Da se vaš družinski proračun ne sesuje kot hišica iz kart

Dobro leto pred nesrečnim dogodkom je Mojca sklenila življenjsko zavarovanje Moj življenjski kasko. Čeprav je bila prepričana, da ga ne bo potrebovala, je vseeno razmišljala: "Za vsak primer, otroka sta majhna in imamo kredit." Izbrala je kritje za primer smrti in izplačilo za zdravljenje ter zdravstveno rento v primeru kritičnih bolezni.

Promocijsko gradivo

Ker je doživela infarkt, je od zavarovalnice prejela enkratno izplačilo za zdravljenje v višini 30.000 EUR, s katerim si je lahko privoščila dodatno zdravljenje. Poleg tega bo 3 leta prejemala zdravstveno rento v višini 300 EUR na mesec, s katero bo lažje odplačevala kredit, prav tako pa ji bo ostalo več sredstev za plačilo gospodinjskih stroškov. 

Z življenjskim zavarovanjem Moj življenjski kasko je Mojca poskrbela za celostno finančno zaščito sebe in svoje družine za primer, ko se zgodi kaj nepredvidljivega in jim tako vsaj malo olajšala neprijetne trenutke in finančno negotovost. Varnost družine je namreč vedno na prvem mestu, drži?

Poskrbite za zaščito v vseh življenjskih okoliščinah. Za lažjo določitev naročite svetovalca, ki vam bo na podlagi vaših potreb in življenjskega sloga pomagal izbrati najustreznejše življenjsko zavarovanje.