Ne čakajte. Pravočasno prepoznajte simptome.

28. 8. 2010

Slovensko združenje bolnikov z limfomom in levkemijo, L&L je pričelo s kampanjo ozaveščanja o simptomih limfoma, levkemije, diseminiranega plazmocitoma in mielodisplastičnega sindroma, ki se vse prevečkrat zdijo preveč nedolžni, da bi bili vredni obiska zdravnika.

Rak ne izbira. Prizadene tako starejše kot mlade, najstnike in otroke. Limfom, levkemija, diseminirani plazmocitom in mielodisplastični sindrom so zahrbtne bolezni, saj njihove simptome lahko zelo hitro pripišemo prehladu, gripi, ali pa celo čisto navadni spomladanski utrujenosti.

Slovensko združenje bolnikov z limfomom in levkemijo, L&L, ki že tri leta med drugim aktivno deluje tudi na področju informiranja in ozaveščanja o boleznih in njihovem zdravljenju, že tradicionalno v septembru izvaja enomesečno kampanjo ozaveščanja ljudi in se tudi letos problematike loteva z vidika prepoznavanja simptomov.

Kampanja ozaveščanja se bo začela 15. septembra. Ozaveščanje bo potekalo v lekarnah in zdravstvenih domovih, kjer bodo na voljo informativne knjižice,  preko socialnega omrežja Facebook, o tej temi pa boste lahko spregovorili tudi na spletnem forumu Limfom in levkemija na zdravstvenem internetnem portalu www.med.over.net.

Združenje L&L želi na pravočasnost prepoznavanja simptomov opozoriti čim več ljudi. Več na http://limfom-levkemija.org.