TAKO boste zagotovo odstranili vlažnost v vaših prostorih in RAZVOJ PLESNI (idealni načini za preprečevanje vlage, ki vam bodo vzeli sapo).

preprečite bolezen v prostoru (foto: Profimedia) Profimedia
12. 12. 2022

Sušenje perila je lahko pozimi prava muka, če nimamo primernega prostora ali sušilnega stroja, ali pa bi se visokim stroškom elektrike zaradi sušenja perila s sušilnim strojem želeli izogniti. Če si delimo hišo ali stanovanje še z drugimi, nimamo druge možnosti, kot da sušimo oblačila v spalnici. Po branju tega članka boste dobili marsikatero idejo  za hitrejše sušenje perila - tako, da boste preprečili vlažnost vaših prostorov in s tem tudi bolezni, kot so, denimo, astma. 

Če je mogoče, se izogibajte sušenju oblačil v zaprtih prostorih

Mokrih oblačil nikoli ne sušite v prenatrpani spalnici, saj se tam perilo najslabše suši. Na splošno velja priporočilo, da svoje mokro perilo vedno raje sušite v prostorih, kjer ne preživite veliko časa. 

K manjši vlažnosti naših prostorov pomembno prispevajo tudi sobne rastline

Rastline, namreč, preprečujejo vlažnost prostorov in s tem razvoj plesni. Sobne rastline niso le lep okras v vašem domu, ampak so odlične tudi za zmanjševanje vlažnosti prostorov. Angleški bršljan, lilija, taščin jezik, orhideje in razne praproti, so idealne za tople prostore, kot so kopalnice in prostore, kjer sušimo perilo. S pomočjo teh rastlin lahko na naraven način preprečite razvoj plesni in nadzorujete vlažnost prostorov. 

Pomagajo tudi odstranjevalci vlage in razvlaževalci

Proti vlažnosti v prostoru in razvoju plesni se lahko borite tudi s pomočjo odstranjevalcev vlage in razvlaževalcev. Večina je brezžičnih in deluje s pomočjo baterij za ponovno polnjenje, na ohišje pa je pritrjen odstranljiv rezervoar za zbiranje odvečne vode. Pomagajo lahko tudi pri ohranjanju življenjske dobe vaših oken z zmanjšanjem nabiranja plesni in umazanije na okenskih okvirjih.

Imate tudi vi kakšno idejo, ki bi jo delili z nami?

Katera pa je vaša najljubša metoda za preprečevanje plesni v vašem domu in za sušenje perila? Veseli bomo vašega mnenja in kakšnega nasveta. Tistim, ki vam res veliko pomenijo, pa podarite nekaj pozornosti z našimi posebnimi kuponi in jih tako razveselite.