Strokovnjakinja opozarja: "To je NAJSLABŠA pijača za vaše srce!"

8. 11. 2023
Deli
Strokovnjakinja opozarja: "To je NAJSLABŠA pijača za vaše srce!" (foto: Profimedia)
Profimedia

Katera pijača je najbolj škodljiva za vaše srce?

Za zdravje srce in ožilja lahko poskrbimo z ustreznim življenjskim slogom: zadostna količina gibanja, kakovosten spanec, izogibanje stresu, uravnotežena prehrana ter tudi ustrezna pijača.

Nekatere pijače, ki so danes na naših policah, lahko škodijo zdravju srca. Preverite, katera pijača je tista, ki velja za najbolj škodljivo.

Katera pijača je najslabša za vaše srce?

"Med vsemi pijačami, ki škodujejo zdravju srca, so energijske pijače na vrhu seznama," za portal eatthis.com pojasnjuje dietetičarka Trista Best.

Ob tem dodaja, da je največja težava teh napitkov visoka količina kofeina. Ta lahko pripelje do številnih težav, kot so neobičajno bitje srca ali visok krvni tlak. Sploh, če ima oseba že sama po sebi srčno-žilne težave, je priporočljivo, da se energijskim pijačam izogiba.

Obenem energijske pijače lahko delujejo diuretično, kar pomeni, da pospešujejo odvajanje vode. V kolikor te tekočine ne nadomestimo, lahko pride do dehidracije, kar še dodatno ogroža naše zdravje.

V kolikor ste tudi vi ljubitelji energijskih pijač, je za začetek dobro, da omejite količino teh izdelkov. Če opazite, da imate kakršne koli zdravstvene težave, pa se posvetujte s strokovnjakom.

Vir: eatthis.com