Tablete za hujšanje - katere so najbolj učinkovite?

Tablete za hujšanje - katere so najbolj učinkovite? (foto: Shutterstock.com) Shutterstock.com
29. 3. 2015

Tako v trgovinah kot na spletu jih imamo na voljo na pretek. Nekatere naj bi topile maščobo, druge prepolovile količino vnesenih OH … In na koncu vse obljubljajo isto – popolno postavo v nekaj tednih. Pa v resnici katere delujejo?

Nobene tablete niso učinkovite!

Če bi bile, bi bilo hujšanje zelo enostavno in vsi bi bili vitki.

Pa ni tako. Zadnje raziskave so pokazale, da je pri nas predebel že vsak peti otrok pred 14. letom, število pa le še narašča.

Vse tablete torej pomagajo predvsem tistim, ki jih prodajajo. Neposredna korist je to, da imajo zaradi prodaje več zaslužka. Tisti, ki te preparate uživajo, pa imajo v veliki večini od njih bore malo.

V veliki večini zato, ker je namen vseh teh dodatkov tista 'pika na i'. To pomeni, da je potrebno imeti urejeno prehrano, vadbo, počitek, nikakor pa noben preparat ne more biti nadomestek tega.

Nakup tablet in drugih prehranskih dopolnil na spletu

Pri ZPS nakup prehranskih dopolnil na spletu odsvetujejo. Še posebno pri ponudnikih, ki nimajo sedeža v Sloveniji.

Če ima proizvajalec sedež v Sloveniji, ima Zdravstveni inšpektorat namreč možnost preveriti kakovost prehranskih dopolnil in zakonsko ustreznost označevanja, v nasprotnem primeru pa teh pooblastil nima.

Pa tudi sicer se odsvetuje nakup kakršnihkoli prehranskih dopolnil, ki obljubljajo čudežne in hitre ozdravitve ali izgubo teže. Glede hujšanja velja pravilo, da na mesec ne bi smeli shujšati več kot 2 kilograma, so še zapisali na strani ZPS.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri