Terapije proti celulitu, ki resnično delujejo

Terapije proti celulitu, ki resnično delujejo (foto: Profimedia) Profimedia
29. 6. 2017 Vir: liza.aktivni.si

Okej, ponovimo – za lepo in napeto kožo moramo najprej zdravo živeti, jesti in se gibati.

A tudi najbolj aktivne in zdrave dame se kdaj soočijo s celulitom. Pred poletjem pa smo vseeno malo pogledali, katere terapije vseeno še najbolje pomagajo, ko se nadležna 'pomarančna' koža že pojavi.

CoolSculpting – metoda, ki z zamrznitvijo odstranjuje maščobne celice – zdaj tudi v Ljubljani

CoolSculpting, inovativna, visoko tehnološka in najučinkovitejša tehnologija odpravljanja tudi najbolj trdovratnih maščob na področju neinvazivnih postopkov, na voljo tudi v Sloveniji. Izjemno učinkovita in revolucionarna metoda odpravljanja maščobe s pomočjo zamrzovanja maščobnih celic, ki sta jo odkrila ameriška znanstvenika, je po vsem svetu navdušila že milijone uporabnikov, med katerimi so tudi zvezdniki, kot so Kardashian-Jennerjevi, Jennifer Aniston, Mariah Carey, Simon Cowell, Janson Segel in mnogi drugi. CoolSculpting je inovativna tehnologija na področju neinvazivnih postopkov za zmanjševanje maščobnih oblog, ki so odporne proti dieti in telovadbi. V manj kot eni uri pacient začne izgubljati maščobo brez kirurških posegov in igel, posebnega okrevanja ni, rezultati pa so dolgoročni. Metodo sta odkrila ameriška znanstvenika Dieter Manstein iz Massachusetts General Hospital in Rox Anderson iz Harvard Medical School. Med opazovanjem otrok, ki so pogosto sesali sladoledne lučke, sta namreč opazila izgubo maščobe v licih.

Terapija z zvočnimi valovi – AWT (Acoustic Wave Therapy)

V tem primeru se zvočni valovi tvorijo v akustični glavi in se nato prenesejo na prizadeto telesno področje. Celična membrana postane začasno prepustna in aktivira se nastanek encima, ki povzroča deljenje maščob. Posledica: poveča se metabolizem v podkožnem maščobnem tkivu in pospeši se razbijanje maščobnih molekul. Dodatno koža pridobi gladek videz, ker z vibriranjem v spodnjem delu usnjice nastajajo fibroblasti, ki formirajo kolagen, prav tako pa v naslednjem koraku ločimo maščobne izbokline od zgornje plasti kože.

Vakuumska terapija

Vakuum, ki se po navadi izvaja na trebuhu, zadnjici, stegnih in hrbtu, pospeši pretok krvi in kisika v tkivih, izboljša cirkulacijo limfe, razteza vezivno tkivo in posledično iz telesa odstrani vse odpadne snovi, odvečno tekočino in metabolite. Vakuum, ki deluje na principu visokega in nizkega podpritiska, tudi stimulira nastajanje kolagena in pospešuje metabolizem.

Odstranjevanje z radiofrekvenco

Ena izmed metod je odstranjevanje celulita z radiofrekvenco. To je metoda, pri kateri radijski valovi določene valovne dolžine oziroma določene frekvence v koži povzročajo rotacijo vodnih molekul. Pri tem nastaja povišana temperatura v določenih plasteh in to vpliva na celice, ki proizvajajo kolagen. Tako celice proizvedejo več kolagena ali nov kolagen, zaradi česar so vezivne pregrade čvrstejše. Strokovnjaki pravijo, da je pametno kombinirati radiofrekvenčno terapijo, limfno drenažo ter masažo.

Terapija Endermologie

Ta terapija, znana tudi kot 'sesalno-valovna masaža', uporablja sesalno/pritisno masažno tehniko, pri čemer s posebno napravo apliciramo nekakšno vakuumsko sesanje vse do najglobljih plasti kože, hkrati pa terapevt masira prizadeto tkivo z vodljivimi valčki.

Povečata se pretok krvi in limfe, kar omogoča hitrejši transport toksinov iz celic. Nekje po desetih terapijah se rekonstruirajo obstoječi kolagen in vlakna vezivnega tkiva. Tako koža ponovno postane gladko in čvrsta.

Medicinski ultrazvok ULTRASHAPE CONTOUR I ver3 - LIPO BREZ SUKCIJE

UltraShape Contour I ver 3 je revolucionarna neinvazivna metoda za oblikovanje telesa in trajno odstranjevanje maščobnih oblog. Storitev je namenjena moškim in ženskam z normalno do prekomerno telesno težo, odstranjuje pa predvsem maščobne obloge na trebuhu, zunanji in notranji strani stegen, pasu, bokov in rok. Postopek izvaja strokovno usposobljen medicinski kader in traja približno eno uro, klinični preizkusi pa dokazujejo, da trije tretmaji zmanjšajo obseg telesa do 8 cm.

Do zdaj je bilo mogoče uspešno uničiti maščobne celice le z invazivnimi postopki, kot sta liposukcija in lipoliza, ki pa imata številne negativne lastnosti: sta invazivni, potrebna je anestezija, obstaja visoka stopnja tveganja, po posegu ostanejo brazgotine, poleg tega pa lahko pride do neenakomerne redukcije in ne nazadnje – potreben je čas za okrevanje.

Lipolaser

Je najsodobnejša tehnologija, ki pomaga pri preoblikovanju telesa, zmanjševanju maščobnih celic in s tem posledično zmanjšanju obsega dela telesa, ki ga obravnavamo. Tretma je neinvaziven, kar pomeni, da neagresivno posegamo v človeško telo, je popolnoma varna metoda, brez stranskih učinkov, kot so: brazgotine, modrice, rdečica ... Praktično odpravi celulit.