Zdravje Promocijsko sporočilo

Triglav, Zdravstvena zavarovalnica podelila priznanja za odličnost zdravstvenim ustanovam (foto in video)

23. 11. 2018
Deli

Triglav, Zdravstvena zavarovalnica, d. d., je je že tretje leto zapored zdravstvenim ustanovam, ki so jim zavarovanci namenili najvišje ocene za zadovoljstvo z obravnavo, podelila priznanja za odličnost. Podelitev se je zaključila z dobrodelno noto.

Na Gospodarskem razstavišču se je odvila podelitev priznanj za odličnost zdravstvenim ustanovam.

Triglav, Zdravstvena zavarovalnica, d.d. je podelila priznanja 12. prejemnikom: ARTROS, ARTROS REHA, DIAGNOSTIČNI CENTER BLED, DVOREC LANOVŽ, KLANMEDIC, KLINIKA DOKTOR 24, MEDARTIS, POLIKLINIKA NOBILIS, SIMED, ULTRALAB, MD MEDICINA IN ASISTENČNI CENTER ZDRAVSTVENA TOČKA TRIGLAV, ZDRAVSTVENA ZAVAROVALNICA.

Nagrajeni so bili tisti zdravstveni delavci, ki pacientom ponujajo najboljšo zdravstveno obravnavo. 

Osrednja tema večera je bilo predavanje klinične psihologinje, dr. Bernarde Logar Zakrajšek na temo odnosa med bolnikom in zdravnikom, in kako pomembna je komunikacija med njima: »Večkrat slišimo, da ni naloga zdravnika, da bi se ukvarjal s čustvi, ki spremljajo bolnega pacienta, a temu ni tako. Čustva imajo mesto v naši komunikaciji z bolnikom. Pomembno je, da se na njih odzovemo, tako da aktivno poslušamo, usmerimo pozorost, z očesnim stikom, pokimamo, z dotikom ...«

Klinična psihologinja je še poudarila, da pacienti cenijo zdravnikovo odprtost, zavzetost. Čas, ki si ga zdravstveni delavci vzamejo za bolnika, ni nikoli izgubljen.

Večer so popestrile tudi odlične mlade plesalke iz plesne šole Bolero in klovn Aleksander iz društva Rdeči noski, ki ni mogel iz svoje kože.

Zaključek z dobrodelno noto in ogledom razstave Body Worlds Vital

O najboljši zdravstveni obravnavi so odločali zavarovanci, ki so storitve koristili. Za vsak izpolnjen in vrnjen vprašalnik o zadovoljstvu pa je zavarovalnica Triglav namenila tudi sredstva v sklad za donacijo društvu Rdeči noski, ki bodo tako lažje udejstvovali svoje poslanstvo in skrbeli za boljše počutje v bolnišnicah z otroškimi oddelki po vsej Sloveniji.

Na fotografiji: Eva Škofic Maurer, klovnesa in ustanoviteljica društva Rdeči noski, je prejela donatorski ček za 12.000 evrov. Podelila ji ga je mag. Meta Berk Skok, predsednica uprave Triglav, Zdravstvena zavarovalnica, d.d.

Po dogodku je sledil še ogled svetovne razstave pravih človeških teles Body Worlds Vital. Triglav, Zdravstvena zavarovalnica, d. d., je glavni pokrovitelj te nenavadne, a zelo zanimive razstave.