Urša že vneto oblikuje telo

Urša že vneto oblikuje telo (foto: Aleš Pavletič) Aleš Pavletič
4. 2. 2014 Vir: liza.aktivni.si

Zmagovalka Lisine velike preobrazbe, ki jo pripravljamo v sodelovanju z inštitutom Valeo Lifestyle, je 37-letna Urša Zavrl.

Urša ima dva otroka, stara 7 in 14 let, dela 8 ur na dan in po potrebi tudi več. Že dolgo se bori s kilogrami, preizkusila pa je mnogo diet, vendar so se vse izkazale za neuspešne.

Spremembe si želi, ker je izgubila samozavest, zapira se pred prijatelji in svoj čas raje preživlja doma. Teža jo precej ovira v njenem vsakodnevnem življenju. Zaveda se, da mora nekaj spremeniti, vendar potrebuje, kot sama pravi, brco v rit in svetovalca, ki jo bo znal motivirati.

Prej se ni veliko ukvarjala s športom. Glavni problem vidi v svoji neuravnoteženi prehrani, saj obeduje zgolj dvakrat na dan, in sicer v popoldanskih urah in zvečer, ko otroka zaspita. Pripravljena je vpeljati nove navade v svoje življenje, njen glavni cilj pa je, da se začne zdravo prehranjevati in temu primerno tudi živeti.

Bližnji jo zelo podpirajo, sama pa je že začela načrtovati tudi varstvo za otroke, saj bo na začetku novega leta, ko opravi vse zdravniške preglede in testiranja, začela vaditi, se skupinsko nutricionistično izobraževati in se zdravo in uravnotežen ter načrtovano prehranjevati.

Urša je takoj na začetku preobrazbe opravila vsesplošni fizični pregled pri zdravniku.

Mirjana Franković, nutricionistka in ustanoviteljica Valeo Lifestyle Instituta, je ob tem povedala: "Zelo pomembno je, da vse naše kliente najprej pregleda zdravnik, da se izključijo vsi drugi zdravstveni vzroki za preveliko telesno težo. Ljudi, ki imajo kakršne koli resne okvare ali bolezni v smislu sladkorne bolezni ali težave s ščitnico, morda kakšne druge motnje v presnovi glukoze ali hormonske disfunkcije, je treba obravnavati posebej in drugače. A Urši nikakor ne bomo predpisali agresivne diete, upoštevali pa bomo zmanjšan vnos kalorij in hrane, tako da lahko telo izčrpa vse zaloge, ki so odvečne, hkrati pa to dopolnili z vadbo."

Več o Lisini preobrazbi si lahko preberete tukaj.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri