Ustvarjalka Irma: Z množično izdelavo in prodajo bi se njen 'jaz' v izdelkih izgubil

Ustvarjalka Irma: Z množično izdelavo in prodajo  bi se njen 'jaz' v izdelkih izgubil (foto: osebni arhiv) osebni arhiv
3. 6. 2018 Vir: liza.aktivni.si

"Moji 'miselni' začetki segajo že v zgodnjo mladost, ko sem si želela iz rožic, ki rastejo okrog naše hiše, narediti parfumček."

"Vsak dan sem bila na travniku, nabirala rože in jih mečkala, da bi iz njih priteklo kaj dišečega. Pa ni hotelo,” je začela svojo pripoved Irma Dolinar Sevilla, ki je bila s svojo pozornostjo vedno pri cvetlicah, a jo je življenje peljalo po drugi poti.

Ko je ponovno začutila klic narave, se mu je odzvala, čeprav je morala zapustiti varno okolje in se podati v povsem nov svet. “Moja dejavnost in moji naravni izdelki nosijo blagovno znamko Sevilla. Glede na to, da imam možnost imeti nasajena zelišča v Beli Krajni, od koder prihaja moj partner, sem se z vsem trudom podala v to. Nasajenih imam že kar nekaj zelišč, in sicer meliso, meto, sivko, žajbelj, timijan, lani pa sem zasadila tudi damaščanke, ki jih željno pričakujem, saj obožujem rožne vodice – hidrolate.

V svoji ponudbi imamo že kar nekaj izdelkov, in sicer naravna mila – rožmarin, ognjič, sivka – in eno posebno milo iz konopljinega olja v obliki mandale. Poleg naravnih dezodorantov sem izdelala tudi povsem naravne repelente, tako za ljudi kot za živali, mazilo za sonce, dišeče maslo za telo, izdelke iz smilja, izdelke za nego utrujenih nog in suhe kože, dišave, balzame za ustnice in še kaj bi se našlo,“ je še povedala Irma, katere skoraj vsi izdelki imajo certifikat Babica Jerca.

“To je certifikat škofjeloških hribov, ki potrjuje pristnost, kakovost in naravnost izdelkov, in na to sem zelo ponosna. V vse izdelke poizkušam dodati čim več svoje vrednosti, tako od sestavin do svoje podobe in energije. Ravno zaradi tega se ne odločam za masovno izdelavo in prodajo, ker potem bi se moj 'jaz' v izdelkih izgubil.” Na njeni poti ji pomagajo tudi domači. “Največ sin, ki je po izobrazbi računalničar in zeliščar, tako da sva že skupaj dober tim. Hodiva na tržnice v svojem kraju in bližini, saj se zelo rada druživa in obenem učiva. Poleg izdelovanja naravne kozmetike pa organiziram tudi veliko dogodkov, kot so razne delavnice za izdelovanje izdelkov, predavanja z gosti, meditacije, zvočne kopeli, energetsko vadbo ter Ezoterične festivale.“

Ureja: Metka Pravst – MetiBeti (www.metibeti.com) Foto: osebni arhiv