Z naravo proti celulitu in pomarančni koži

Z naravo proti celulitu in pomarančni koži (foto: revija Lisa) revija Lisa
29. 5. 2014 Vir: liza.aktivni.si

Včasih je lahko ta celulit zelo nadležen. Pa ste vedele, da ga imajo skoraj vse ženske? Ni pomembno, s kakšno vadbo se ukvarjate, 9 od 10 žensk ima celulit, ki načeloma ni nevaren, samo grdo je videti. Na srečo pa obstaja veliko domačih tretmajev, s katerimi lahko videz celulita kar precej omilimo ali pa ga celo odstranimo, za kar je potrebnega malo več truda.

Raziskave so pokazale, da je nastanek vseh tipov celulita povezan z izgubo elastičnosti kože in slabo prekrvavitvijo. Torej vse, kar vpliva na izboljšanje teh težav, je lahko rešitev za vaš celulit. Tudi vsi nakopičeni strupi v telesu so lahko vzrok za nastanek te nadležne estetske nadloge.

Zbrali smo nekaj nasvetov, kako se lahko hitro in učinkovito borite proti celulitu kar doma.

Ščetkanje suhe kože

Čeprav ste srečnica in nimate celulita, je ščetkanje suhe kože zelo pomembno in zdravo. Dnevna mini masaža pomaga pri prekrvavitvi in naredi kožo sijočo in mehko. Prav tako stimulira obnovo celic in pomaga pri boljšem pretoku limfe, kar naravno odvaja strupe iz telesa in tako posledično odpravi celulit.

Poiščite krtačo z naravnimi ščetinami in dolgim držalom, da boste dosegli vse dele telesa. Preden se oprhate, s krožnimi gibi podrgnite po celem telesu. Vedno masirajte proti srcu, saj mora limfa teči po tej poti. Ko se oprhate, telo namažite s hranljivo kremo, najbolje s takšno, ki vsebuje kokos.

Dnevno ponavljajte

Lahko traja nekaj dni, da se vaša koža navadi krtačenja. Priporočamo vam, da začnete bolj nežno in pritisk počasi stopnjujete. Nikar se ne ustrašite, če je vaša koža po ščetkanju rdeča. Vztrajajte in rezultati bodo zagotovo odlični.

Kavni piling

To, da je kava poživljajoča, vemo že vsi. Je zelo stimulativna za kožo in izboljša krvni pretok. Najboljše pa je, da je kavni piling zelo lahko narediti in ne stane skoraj nič.

Ko spijete kavo, kavne usedline nikar ne zavrzite, ampak jo uporabite naslednji dan pri prhanju. Po ščetkanju suhe kože s krtačo stopite v prho in s krožnimi gibi in kavno usedlino zmasirajte predele, kjer imate celulit. Nato sperite z mlačno vodo in nanesite hranilno kremo.

Znebite se pretesnih oblačil

Zapomnite si, da je dobra prekrvavljenost ključna pri odpravi ali nastanku novega celulita. Če ob koncu dneva na koži opazite sledi od hlač, potem so vam te pretesne in zaustavljajo pretok limfe.

Telovadba

Zdi se nam, da je skoraj za vse težave rešitev telovadba. Seveda, in tudi pri odpravi celulita ni nič drugače. Ženske, ki imajo pretežno sedeče delo, so bolj nagnjene k nastanku celulita, zato priporočamo, da večkrat dnevno vstanete in se pretegnete.

Vzemite si nekaj minut dnevno in pospešite krvni pretok s hitro hojo ali lahkim tekom. Tistim, ki hodite na fitnes ali kakšno skupinsko vadbo, pa priporočamo, da se po vsaki vadbi namažete z losjonom ali kremo proti celulitu.

Olivno in brinovo

Masaža je odlična za sprostitev in cirkulacijo. Če se hočete znebiti celulita, vsakodnevni negi dodajte nekaj kapljic olja in rezultati bodo odlični.

Dve žlici olivnega olja zmešajte s kapljico brinovega in masirajte predele, kjer imate celulit, v smeri proti srcu. To ponavljajte vsak drug dan, po možnosti po telovadbi. Priporočamo, da olja ne nanašate pred spanjem, saj brinove jagode lahko delujejo poživljajoče.

Značke: celulit