Za dečka Krisa smo vsi skupaj zbrali že več kot milijon in pol evrov!

Za dečka Krisa smo vsi skupaj zbrali že več kot milijon in pol evrov! (foto: osebni arhiv družine) osebni arhiv družine
28. 9. 2019

Zadnji teden sta Slovence združili dve stvari – mali Kris, ki potrebuje pomoč, in slovenski odbojkarji, ki se bodo v Parizu proti reprezentanci Srbije borili za zlato medaljo.

Verjamemo, da bomo na koncu vsi zmagali – odbojkarji bodo zlati, Kris bo dobil zdravilo in Slovenci bomo ponosni, da se znamo združiti ob pravih stvareh in ko gre zares.

Za malega Krisa, ki potrebuje 2,3 milijone evrov za nakup zdravila, smo le v nekaj dneh donirali več kot milijon evrov in pol. Mama Ana Jerak in Matteo Zudich sta včeraj hvaležna spregovorila na tiskovni konferenci v Društvu za pomoč otrokom z redkimi boleznimi Viljem Julijan.

»Rada bi se zahvalila celi Sloveniji, zbranih je že milijon evrov in pol. To je vrtoglava cifra, bližamo se nekemu upanju za svojega sinčka. Srečo imava, da imava podporo celotne Slovenije. Verjamem, da bomo zmogli, verjamem, da bo najinemu Krisu ta denar spremenil življenje,« je povedala njegova mamica.

Mali Kris je s svojim nasmeškom ganil prav celo Slovenijo, tudi najbolj vplivne Slovence.

Tako so veliko akcijo na svojih družbenih omrežjih s številnimi sledilci zagnali športniki, ki so seveda tudi sami donirali, med njimi košarkarji Luka Dončić, brata Dragić in  Klemen Prepelić.

Po klicu na pomoč se je odzval tudi Italijan Valentino Rossi, para olimpijec Jernej Slivnik je vse prosil naj tako kot on donirajo po svojih močeh.

Odbojkarji so na polfinalni tekmi donirali in javno pozvali Slovence naj malemu Krisu pomagajo po svojih močeh, denar za malega junaka pa se je zbiralo tudi pred dvorano Stožice. Prav tako je donirala in prosila za pomoč pevka Rebeka Dremelj.

Seveda brez najmanjšega dvoma verjamemo, da so donirali tudi številni drugi Slovenci, znani ali ne, po svojih najboljših močeh.

Kris, devetnajstmesečni deček iz Kopra, trpi za spinalno mišično atrofijo tipa 1 in za lajšanje simptomov trenutno prejema zdravilo spinraza, katerega odmerek stane nekaj čez 80.000 evrov. Zato so pričeli zbirati denar za zdravilo, ki mu utegne rešiti življenje že z enim odmerkom, a je dostopno le v ZDA.

Krisu lahko še vedno pomagate tudi vi:

1. na TRR društva Palčica Pomagalčica in dobrodelni škratki, ki vodi akcijo za Krisa, lahko nakažete želeni znesek: TRR SI56 0510 0801 6627 635 (sklic: NRC ali 99, namen: ZA KRISA),

2. pošljete lahko tudi SMS sporočilo KRIS5 na 1919 in tako darujete 5 evrov.

Preberi še: Kako je malemu Krisu takoj na pomoč priskočil Valentino Rossi.  ali pa Spoznajte družino Klemna Čebulja, ki skupaj s fanti iz reprezenatnce pomaga Krisu, in se bori za zlato medaljo.