Zemlja tudi zdravi!

Zemlja tudi zdravi! (foto: Shutterstock.com) Shutterstock.com
8. 6. 2015

Neposreden stik z Zemljo ima neskončno in naravno zdravilno moč - energija, ki izhaja iz Zemlje, je namreč zelo učinkovit antioksidant.

Vsem je jasno, da smo se tako ali drugače oddaljili od naravnega okolja. Čeprav sta bila bosonoga hoja in spanje na tleh včasih stalnica, sta danes redkost.

Resda se bosonogi tek ponovno uveljavlja, vendar v prvi vrsti ne zaradi razlogov, opisanih v nadaljevanju. To, kar si lahko preberete v tem članku, vas lahko spodbudi vsaj k bosonogi hoji, če že ne k spanju na tleh.

Neposreden stik z Zemljo ima namreč neskončno in naravno zdravilno moč.

Dandanes se zadržujemo večinoma znotraj zaprtih prostorov, ko hodimo ali tečemo zunaj, pa nosimo obutev. Vse to nam preprečuje, da bi absorbirali Zemljino subtilno energijo. Energija je v bateriji, ki se neprestano polni s sončnim sevanjem, strelami in s svojo staljeno sredico, lahko pa ji rečemo tudi Zemlja. Ta energija na naraven način prehaja z Zemljine površine na vse, kar je v stiku z njo, in ohranja neko ravnovesje.

Verjetno vam je torej že jasno, da če želimo to energijo sprejeti tudi mi, se preprosto sprehodimo bosi čez travnik, pesek, blato ali beton. To so površine, ki so prevodne prav tako kot naše telo in skozi katere je omogočen prehod energije.

Če želimo prednosti tovrstnega početja uživati vedno in povsod, lahko uporabimo tudi različne produkte, ki naj bi nadomeščali prvinsko povezanost človeka z Zemljo. V ta namen se uporabljajo blazine, trakovi, obliži, rjuhe ipd., ki jih priključimo na ozemljitev v vtičnici.

Zakaj naj bi se 'prizemljili' tudi vi?

V zadnjih letih so različne oblike vnetij pritegnile precej pozornosti medicine. Ob tem so vnetja označili kot ena izmed glavnih krivcev za nastanek kroničnih bolečin in nekaterih drugih težav z zdravjem, od srčno-žilnih bolezni, diabetesa, artritisa, Alzheimerjeve bolezni do rakavih obolenj.

In prav tu nam je lahko v veliko pomoč mati narava, saj neposreden stik z Zemljo nevtralizira proste radikale, ki so vpleteni v nastanek kroničnega vnetja. Tako je energija, ki izhaja iz Zemlje, zelo učinkovit antioksidant.

Glede na to se vsekakor splača preizkusiti njeno moč in se izogniti predpisovanju receptov ter zdravljenju z zdravili. Vse, kar morate storiti, je to, da se preprosto ponovno povežete z njo.

Za vse tiste, ki bi se o uporabnosti fenomena želeli še dodatno prepričati na podlagi mnenj, komentarjev in raziskav, predlagam, da raziščete naslednje povezave:

Dalibor Todorović, prof. šp. vzgoje