Zgroženi Slovenec – ob obisku mame v domu: "To je za prašiče ... In to je 950 evrov. Ne me je*at."

Zgroženi Slovenec – ob obisku mame v domu: "To je za prašiče ... In to je 950 evrov. Ne me je*at." (foto: Profimedia) Profimedia
26. 9. 2022

In dodal: "Še v zaporu imajo boljšo hrano." Ja, TO je fotografija iz enega izmed slovenskih domov za starejše.

Medtem ko se v enem izmed slovenskih domov za starejše občane pripravljajo na povišanje cen oskrbnin, se je na Facebooku oglasil moški, ki ima v njem mamo, in izkušnjo ob obisku.

"To je večerja (mame) v domu /.../. To je za prašiče napol pečen kompir in mrzel. In to je 950e. Ne me je*at. Me zanima, če bi vodilni tole jedli. Toliko o kvalitetni hrani v domu, ko se vodilni hvalijo po Vtvju in velenjcan.si, kako imajo fajne obroke. Še v zaporu imajo boljšo hrano," je zapisal v objavi na Facebooku, ki je v hipu pritegnila ogromno pozornosti.

Na objavo so se kmalu odzvali tudi drugi, ki imajo svoje najbližje v domovih za starejše občane po Sloveniji.

Ena izmed njih je v komentarju pod zgornjo objavo zapisala:

"Sem pred leti imela dedija v domu, ker smo vsi bili v službi in zanj ni bilo več varno, da bi bil sam doma; sicer sem prej kar dolgo skrbela zanj … Doživeli smo marsikaj, od tega, da je bil več ur s pokakano pleničko, do tega, da je bil lačen!! Za vsak obisk nekoga od sorodnikov sem izvedela več. In tudi videla; doživela na lastne oči. Sosed v sobi ga je tepel in je trajalo, da smo dobili sobo, v kateri je bil sam … Bilo je grozno … A bil je nepokreten, slep, gluh, imel je raka, demenco ... Človek si zasluži boljšo oskrbo! Že takrat je bilo okoli 1000 eur … Ko je kaj za pohvalit, rada [pohvalim, op. a.], a žal imamo takšne izkušnje, zato te razumem."

To je naravnost grozljivo! 😓

Več preverite na cosmpolitan.si.
Uvodna fotografija je simbolična.