Naravna moč rastlinskih sterolov obvladuje holesterol

20. 2. 2012 Promocijsko sporočilo

Holesterolu bi lahko rekli kar potuhnjeni sovražnik, saj nase ne opozarja s posebnimi znaki, a lahko, če ga je preveč, v našem telesu povzroči veliko katastrofo.

Holesterol je namreč eden glavnih krivcev za razvoj srčno-žilnih bolezni. Še dobro, da ima naravnega nasprotnika – rastlinske sterole.

Rastlinski steroli na naraven način znižujejo raven holesterola v krvi. Njihova vloga se odvija v prebavnem traktu, kjer omejujejo absorpcijo holesterola skozi črevesne stene v krvni obtok.

Vpliv rastlinskih sterolov na zniževanja holesterola je poznan že od leta 1950. Znanstveniki so v več kot 180 študijah dokazali, da rastlinski steroli občutno znižujejo raven skupnega in slabega (LDL) holesterola.

Margarina Becel pro.activ vsebuje rastlinske sterole, ki dokazano znižujejo raven holesterola. Uživanje 1,5 do 2,4 g rastlinskih sterolov dnevno lahko zniža slabi (LDL) holesterol od 7 do 10 odstotkov že v od 2 do 3 tednih. Če se poleg uživanja rastlinskih sterolov odločite še za zdravo in uravnoteženo prehrano ter zdrav življenjski slog, ga lahko znižate tudi do 15 odstotkov.

Sadje in zelenjava

Rastlinske sterole najdemo tudi v zelenjavi in sadju, a za učinkovito zniževanje holesterola, bi morali vsak dan pojesti ogromno teh živil. Da bi zaužili 2 grama sterolov, bi morali na primer pojesti kar 210 korenčkov ali kar 425 paradižnikov.

Več o zniževanju holesterola preberite na becel.si.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri