Izmerite si holesterol

16. 2. 2012 Promocijsko sporočilo

Raziskave kažejo, da ima več kot 70 % odraslih povišano raven skupnega in slabega holesterola, to pa je eden ključnih dejavnikov tveganja za nastanek srčno-žilnih bolezni.

Izmerite si holesterol

Zvišana raven holesterola nima posebnih zunanjih znakov, na osnovi katerih bi lahko sklepali, da vas holesterol ogroža. Zato je pametno obiskati zdravnika oz. ambulante, kjer vam ga izmerijo.

Priporočljiva vrednost skupnega holesterola v krvi je manj kot 5 mmol/l, slabega (LDL) holesterola pa manj kot 3 mmol/l.

Sami lahko naredite ogromno

Če boste ugotovili, da imate povišan holesterol, naj vas ne zajame panika. Za zniževanje holesterola lahko sami naredite veliko: uravnotežena prehrana in zdrav življenjski slog z veliko gibanja naj bosta osnova.

Bistveno pa boste holesterol lahko znižali s pomočjo rastlinskih sterolov, ki jih vsebuje margarina Becel pro.activ.

Redno uživanje je ključ do uspeha

Neodvisne klinične študije so potrdile, da lahko redno uživanje rastlinskih sterolov v kombinaciji z zdravo in uravnoteženo prehrano ter zdravim življenjskim slogom že v treh tednih zniža holesterol do 15 odstotkov.

Uživanje 1,5 do 2,4 g rastlinskih sterolov dnevno lahko zniža slabi (LDL) holesterol od 7 do 10 odstotkov že v od 2 do 3 tednih.

Če se poleg uživanja rastlinskih sterolov odločite še za zdravo in uravnoteženo prehrano ter zdrav življenjski slog, ga lahko znižate tudi do 15 odstotkov.

Margarina becel pro

3-krat na dan užijte po 1 porcijo margarine Becel pro.activ. 1 porcija sta 2 čajni žlički. Margarino namažete na kruh ali dodate pripravljeni hrani.

Več o zniževanju holesterola preberite na becel.si.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri