Mölli kliče: nov sneg, smučarske zvezde in privlačne smučarske proge za začetek sezone!

Mölli kliče: nov sneg, smučarske zvezde in privlačne smučarske proge za začetek sezone! (foto: schultz-ski.at) schultz-ski.at
22. 10. 2018

Ponovno se lahko spustite po pršiču: smučarsko območje Mölltaler Gletscher nudi že sedaj najboljše pogoje za zimske športe. Na edinem ledeniškem območju Koroške zato že trenirajo profesionalni smučarji nemške in avstrijske smučarske zveze.

Najboljše sestavine za popolno smučarsko doživetje so nov sneg, odlično pripravljene smučarske proge in optimalne prometne povezave. Vse to najdete v omenjeni avstrijski ledeniški smučarski regiji.

Smučarske proge s skupno dolžino 17,4 kilometra ležijo na nadmorski višini od 2108 do 3122 metrov.

Poleg odličnih pogojev lahko tukaj srečate tudi številne mednarodne smučarske zvezde nemške in avstrijske smučarske zveze, ki se na smučarskem območju Mölltaler Gletscher pripravljajo na novo sezono.

zima v avstrijiFoto: schultz-ski.at

Smučarsko območje Mölltaler Gletscher privablja vsako leto številne smučarje in to ne zgolj zaradi velikega števila slavnih, ampak tudi zaradi svoje dostopnosti. Smučarsko območje, kjer je zagotovljen sneg skozi celo sezono, leži le pičlih 290 kilometrov od Münchna. Smučarji in deskarji imajo tukaj na voljo skupno 17 prog, med katerimi so tudi široke proge za carving in najvišje ležeča FIS proga za smuk na Koroškem. Poleg tega pa Mölltaler Gletscher ponuja tudi progo za smučanje zunaj urejenih smučišč, ki je odlična za oboževalce smučanja po pršiču. In napovedanega je še več sneženja!

zima v avstrijiFoto: schultz-ski.at

Mölli, kot smučarsko območje Mölltaler Gletscher ljubkovalno imenujejo športni navdušenci, zagotavlja odlične smučarske proge za začetnike in profesionalce pod družinam prijaznimi pogoji. Otroška tarifa (50 % cene smučarske vozovnice za odraslo osebo) velja za otroke in najstnike od 6 do 18 let. Najmlajši otroci, stari manj kot 6 let, smučajo brezplačno. Pri družinah z več kot dvema otrokoma, starima med 6 in 18 let, je smučarska vozovnica za vsakega nadaljnjega otroka do 18 let brezplačna. To je edinstvena ponudba v Avstriji.

V Mölltaler Gletscher se brez skrbi odpravite s celo družino, saj kot smo omenili, ponuja proge tako za izkušene smučarje kot začetnike. Privoščite si aktivne snežne počitnice v Avstriji. 

Preverite tudi: 

NAGRADNA IGRA je zaključena
Srečni izžrebanec tega tedna je: Janez Škantelj