Doživite adventno pravljico na Tirolskem: Innsbruck

Doživite adventno pravljico na Tirolskem: Innsbruck (foto: Profimedia) Profimedia
17. 11. 2017

Innsbruck slovi kot mesto, kjer se stikata zgodovina in moderna doba, in središče z zimsko-športnimi aktivnostmi, v adventnem času pa nikakor ne smemo pozabiti njegovih čudovitih pravljičnih sejmov.

Innsbruck je leta 1964 in 1976 gostil Zimske olimpijske igre in od tedaj naprej ne navdušuje samo s svojo arhiterkuro in čudovito gorsko kuliso ampak tudi s športnimi aktivnostmi: smučanjem, bordanjem, turnim smučanjem, izleti s krpljami in drsanjem v neposredni okolici mesta.

Mesto poleg tega navdušuje tudi z mnogimi zanimivimi dogodki: od plesnega festivala Tanzsommer Innsbruck do festivalskih tednov Innsbrucker Festwochen ter v zimskem času najbolj zaželenega adventnega sejma.

Innsbruck se lahko pohvali s kar 6 adventnimi sejmi, ki bodo letos potekali med 15. novembrom in 6. januarjem 2018.

Božična čarobnost v starem mestnem jedru (15. 11.–23. 12.)

Sejem s kar 70 stojnicami ponuja poleg kuhanega vina in punča vrsto božičnih okraskov, ročno izdelanih in lesenih izdelkov ter spominkov.

Modernost na ulici Marije Terezije (25. 11.–6. 12.)

S 30 stojnicami, ki nudijo zimsko kuho in ideje za darila, je sejem na ulici Marije Terezije nekoliko manjši, a modernejši. Okoli njega se namreč razprostira morje svetlikajočih se modernih okraskov in luči.

Advent na trgu (15. 11.–23. 12.)

Sejem, ki daje občutek prave tirolske vasice, je kot nalašč za družine z otroki, saj se tam vsako leto odvija tudi program, namenjen posebej najmlajšim. Ta vključuje jahanje ponijev, božanje domačih živali, lutkarske predstave in branje pravljic.

Božično vzdušje na Hungerburgu s pogledom na Innsbruck (25. 11.–23. 12.)

Za najboljši pogled na zasnežen in s prazničnimi lučmi osvetljen Innsbruck se odpravite na Hungerburg, ki poleg čudovitega panoramskega pogleda nudi vroči punč, okusne prigrizke ter stojnice z božičnimi okraski in dodatki. Dostop je možen z žičnico Nordkettenbahnen.

Božični sejem v okrožju Svetega Nikolaja (24. 11.–23. 12.)

Na nekoliko mirnejšem sejmu na drugi strani reke Inn lahko izkusite advent v vsem svojem čaru: ob poslušanju božičnih pesmi in okusnem avstrijskem pecivu.

Božična čarobnost na Wiltnu (27. 11.–23. 12.)

Na trgu z imenom Wiltener Platzl se nahaja majhen božični sejem, na katerem najdete mnoge specialitete, kot so organsko kuhano vino in dobrote s Sardinije. Deležni boste tudi ročno izdelanih izdelkov, kratkih koncertov in kulture z lutkarskimi predstavami za otroke.

Ne pozabite: nekateri sejmi so svoje hiške odprli že v sredo, 15. novembra!

Fotografije: Profimedia, Instagram/Innsbruck Tourism, Facebook/rund um's Wiltener Platzl

www.austria.info