Na predbožični izlet v Gradec

Na predbožični izlet v Gradec (foto: austria.info) austria.info
20. 11. 2017

Če si želite polepšati decembrski čas in obiskati eno izmed mest izven naših meja, je Gradec odlična izbira, saj se v tednih pred božičem spremeni v romantično zimsko pravljico.

Nešteti božični sejmi vabijo k pohajkovanju in uživanju v predprazničnem času.

Vse sejme v Gradcu lahko obiščete peš, saj se nahajajo v centru mesta. Adventnih in božičnih tržnic je na trgih mesta kar 14! Najbolj priljubljena sejma se odvijata okoli frančiškanske cerkve ter pred mestno hišo. Tržnice so se že odprle v petek, 17. 11. 2017 in trajajo do 24. 12. 2017.

Poleg sejmov in starega mestnega jedra se lahko povzpnete še na grajski grič do stolpa z uro (z vzpenjačo ali peš) ali si ogledate katedrale, številne parke in dvorce. 

Vredno si je ogledati še ledene jaslice na dvorišču Landhaus. Ledene jaslice iz približno 45 ton kristalno čistega ledu se otvorijo v soboto, 2. 12. 2017 ob 18. uri. Od tod vodi tudi pot jaslic skozi ulico Stempfergasse do božične razstave muzeja Diözesanmuseums Graz (Bürgergasse 2). V izložbah trgovin v ulici Stempfergasse boste opazili najrazličnejše jaslice, ki bodo opremljene z razmišljujočimi mislimi. 

Bodite pozorni tudi na fasado graške mestne hiše, ki se ob mraku spremeni v velikanski adventni koledar.

Za vse majhne goste ponuja graški advent kar nekaj zanimivih možnosti za zabavo. Otroška adventna tržnica Kleine Neutorgasse bo z velikim kolesom, vrtiljakom in pravljičnim vlakom poskrbela, da se zasvetijo prav vsake otroške oči. 

Več o raziskovanju avstrijske dežele najdete tukaj!