Smučarski raj Obertauern: Le 200 km iz Ljubljane

Smučarski raj Obertauern: Le 200 km iz Ljubljane (foto: Profimedia) Profimedia
27. 11. 2017

Zagotovljen sneg, urejene proge, lahek dostop, nove sedežnice ... Le 200 kilometrov iz Ljubljane. 

Obertauern leži na višini med 1.630 in 2.313 m nadmorske višine in velja za enega izmed največjih smučarskih centrov v Avstriji. Zaradi ugodne lege je sneg skoraj vedno zagotovljen - to je potrdila tudi raziskava Güntherja Aignerja, ki je pokazala, da noben drug kraj v Avstriji nima toliko snega kot Obertauern. In to že v novembru! Letos so začeli obratovati 22. novembra. 

Preverite ostale otvoritve smučarske sezone v Avstriji tukaj.

Brez avta in nič nošenja smučk!

Smučišča so razporejena okoli kraja, kar omogoča, da lahko iz vsakega hotela ali iz parkirišča stopimo direktno na žičnico in se tudi pripeljemo s smučmi skoraj direktno do avta, kar nam prihrani veliko časa in volje, energijo pa prihranimo za smučanje.

Žičnice so razporejene tako, da lahko dobesedno krožimo oz. imamo "krožno potovanje" po smučišču. Zadnje leto so postavili kar nekaj novih sedežnic, ki imajo udobna mehka sedišča, zaščito pred vetrom, nekatera pa so tudi tudi ogrevana.

Kraj ponuja kar 9000 prenočišč za turiste. Za Slovence je pa priljubljena destinacija tudi za enodnevno smučanje, saj je iz Ljubljane oddaljeno 200 km.

Smučišče ponuja 100 km prog in 26 žičniških naprav (od tega 1 gondola, 18 sedežnicami, eno hibridno sedežnico-kabinsko žičnico). Na njih pa trenutno ni nikakršne gneče, prav tako tudi na progah. 

Modre proge: 61 km 
Rdeče proge: 35 km 
Črne proge: 4 km

Odrasli bodo za dopoldansko karto do 13.00 ure odšteli 34 eur, za celodnevno pa 45,50 eur. Celoten cenik najdete tukaj.

16. decembra prirejajo ti. "Tauern Ski Day", ko bo celodnevna odrasla karta 28 eur. 

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri