Kjer se toplice srečajo z vrelcem: Aqua Dome na Tirolskem

Kjer se toplice srečajo z vrelcem: Aqua Dome na Tirolskem (foto: Profimedia) Profimedia
9. 11. 2017

"Vročina in šok mraza" je moto, pod katerim se gostje kopajo v kopališču Aqua Dome Längenfeld, sredi čudovite narave veličastnega gorskega sveta Tirolske.

Začetek zgodbe tirolskih term sega še v 16. stoletje, ko je bilo to območje znano pod imenom "Längerfeldska kopališča", ki so jih odlikovali zdravilni izvori. Danes lahko to zdravilnost izkusimo kot zdravo sproščanje znotraj Aqua Dome term, ki veljajo za najboljše zdravilišče v Alpah.

Kar 50.000 kvadratnih metrov velik vodni svet vas bo prevzel tako z dovršeno stekleno-kamnito arhitekturo kot tudi z bogato ponudbo: zunanjim bazenom, bazenom s svetlobnimi in glasbenimi učinki, slapom, območjem za otroke, savno v soteski z zvočnimi in svetlobnimi inštalacijami ter posebnim območjem za VRP (ang. Very Relaxed People – zelo sproščeni ljudje).

Izkusite "vročino in šok mraza"

Sproščate se lahko v dvanajstih notranjih in zunanjih bazenih s temperaturo vode od 33 °C do 36 °C. Če pa si zaželite umika na samo, so vam na voljo tudi posebej oblikovane "lounge" oaze (zgoraj omenjen VRP).

Sproščanje in gibanje spodbujata apetit

Pestra kulinarika, ki jo nudijo tamkajšnje restavracije, vključuje specialitete za vsak okus: od Aqua Dome burgerjev in solat do lahkih, sveže pripravljenih, obrokov. Prepustite se razvajanju in uživajte v neverjetnem pogledu na Alpe.

Sprostitev na belih strminah

Prav tako edinstvena je tudi smučarska ponudba v okolici: v okoliških smučarskih regijah Sölden, Hochgurgl/Obergurgl in Ötz lahko raziskujete razne smučarske proge, ki skupno štejejo okrog 300 kilometrov!

Počitek po sproščenem ali pa športno obarvanem dnevu

In še namig tistim, ki tudi na dopustu cenijo uporabnost in priročnost: neposredno ob kopališču Aqua Dome se nahaja vrhunski naravni hotel Waldklause s 4 zvezdicami, ki je bil nagrajen z več ekološkimi nagradami. Nastanitev v njem vključuje tudi vstop v omenjene terme.

Hotel nudi tudi posebne ponudbe, ki si jih lahko ogledate TUKAJ.

Naj bo vaš letošnji zimski oddih malo drugačen in nepozaben tako za vas kot tudi vašega partnerja, družino ali prijatelje!

Fotografije: Instagram/aquadome_hotel.therme.spa

www.austria.info