Ideja za zimski izlet: Na drsanje po Dunaju

Ideja za zimski izlet: Na drsanje po Dunaju (foto: Profimedia) Profimedia
8. 12. 2017

Radi drsate? Potem morate nujno obiskati katero izmed drsališč na Dunaju, kjer lahko izbirate med kar 8 umetnimi in naravnimi drsališči.

Iz zvočnikov se sliši valček, med ljudmi vlada prijetno vzdušje, okoli vas vsepovsod diši po dobrem punču in sladkih dobrotah. Ja, na Dunaju ste!

Nadenite si drsalke in preizkusite svoje drsalne sposobnosti na enem izmed 8 njegovih drsališč!

Pustite se očarati Dunajskim ledenim sanjam ...

... pisano osvetljenim predelom drsališča med mestno hišo in gledališčem Burgtheater ter romantičnim ledenim potkam, ki se vijejo po sosednjem parku.

Od leta 2017 se drsališče razprostira na kar 8500 m². Poleg 550 m² velike ledene ploskve za začetnike in osmih prog za kegljanje na ledu, Dunajske ledene sanje nudijo tudi romantične ledene poti skozi zgoraj omenjen mestni park (Rathauspark).

Ko se utrudite, pa se le ustavite na kateri izmed stojnic ob drsališču in si privoščite kozarček punča in kakšno regionalno specialiteto.

Ostala drsališča na dunaju:

1. Stara Donava

Ko Stara Donava zaledeni, je odlična za drsanje in igranje hokeja na ledu, saj njeno ledeno ploskev prekriva izredno tanka snežna odeja.

Ker gre za naravno drsališče, je za drsanje najbolj priporočljivo območje Gänsehäufel – Kaiserwasser – Angelibad s površino kar 1600 m².

2. Nova Donava

S 4000 m² Nova Donava močno prekaša Staro, zaradi česar pa je redkeje zaledenela. Tudi na njej lahko uživate v drsanju, igranju hokeja in hoji po ledu.

3. Umetno drsališče Engelmann

Ledena ploskev tega drsališča obsega 3000 m² ter nudi tudi tečaje drsanja in plesa na ledu, disko na ledu, ženski dan, otroške tečaje in večer za pare.

Odprto je od oktobra do marca.

4. Drsališče Eisring Süd

Ljubiteljem drsanja je na voljo nekoliko manjša ledena ploskev, ki obsega 1800 m² in poleg zunanjih površin nudi tudi možnost drsanja v ledeni dvorani.

Odprto je od sredine oktobra do marca.

5. Mestno drsališče Eisstadthalle

Prednost tega 1600 m² velikega drsališča je, da gre pravzaprav za dvorano za drsanje, ki jo lahko koristite neodvisno od vremenskih pogojev.

Odprto je od 22. 10. 2017 do 11. 3. 2018.

6. Dvorana za drsanje Alberta Schulza

Dvorana, znana tudi kot športni center za drsanje, velja za največji in najmodernejši športni center za drsanje v Avstriji. Njena posebnost je, da poleg drsanja in hokeja na ledu, nudi tudi možnost kegljanja na ledu.

Odprta je od začetka oktobra do konca marca.

7. Dunajsko drsalno društvo

S kar 6000 m² veliko ledeno ploskvijo je ena največjih površin za prosto drsanje na svetu. Društvo se ponaša s 140-letno tradicijo, svoje obiskovalce pa (poleg tega, da je ogromno), privablja tudi s posebnimi ponudbami, kot so tečaji za otroke in upokojence, večeri za partnerje ter tečaji plesa na ledu in plesni večeri.

Odprto je od oktobra do marca.

Tako. Drsalke v roke, družino ali prijatelje v avto in gremo!

Več informacij najdete na www.austria.info.