Praznovanje božiča kot nekoč: Adventna pot na Katschbergu

Praznovanje božiča kot nekoč: Adventna pot na Katschbergu (foto: Facebook/Katschberg) Facebook/Katschberg
24. 11. 2017

Praznujte božič kot nekoč: prisluhnite domačim glasbenikom in zborom ter med prepevanjem božičnih napevov doživite pravo zimsko adventno razpoloženje.

Oddih na Katschbergu je idealna priložnost, da se nadihate svežega gorskega zraka in hkrati uživate v obilici snega, ki ju zaradi njegove nadmorske višine nikoli ne manjka.

Ta zasneženi kraj spada med najboljše avstrijske destinacije za družinski dopust na sončni strani Alp.

Sredi gora, v osrčju čudovite neokrnjene narave ter daleč stran od mestnega vrveža, odkrijte adventni čar imenovan Adventna pot na Katschbergu.

Do njenega izhodišča lahko pridete peš (2,4 km) ali pa vas tja popelje konjska vprega, ki bo za vaše otroke, pa tudi vas, zagotovo posebno doživetje.

Na krožni poti, ki se nahaja na nadmorski višini 1.750 m v zasneženi dolini Gontal in v dolžino meri 6.8 km, vas bodo spremljali alpski rogovi in pihalna godba, ki vas bodo popeljali v adventno pravljico na vrhu hriba.

Vsak obiskovalec dobi tudi svojo lanterno, ob poti pa se lahko pogreje na čajnih postojankah.

V koči na vrhu boste lahko prisluhnili adventnim napevom in pripovedovalkam zgodb ter se z otroki udeležili delavnice izdelave medvedkov. Adventni program se sicer dnevno spreminja, zato si lahko izlet privoščite tudi večkrat.

Okolica Katschberga pa nudi tudi 70 kilometrov odlično pripravljenih smučarskih stez, tik ob smučiščih pa je možno najti tudi prenočišče. Več o ponudbi TUKAJ.

Adventna pot na Katschbergu je odprta od 29. novembra do 23. decembra, in sicer vsako sredo, petek, soboto in nedeljo od 14.00 do 20.30 ure ter tudi na božič, 25. decembra, prav tako od 14.00 do 20.30 ure.

Fotografije: Facebook/Katschberg

www.austria.info