Kanadska drsalka rešila psička iz farme za meso

Kanadska drsalka rešila psička iz farme za meso (foto: Instagram) Instagram
19. 2. 2018

Meagan Duhamel je kanadska drsalka, ki je pred dnevi osvojila bronasto olimpijsko medaljo na zimskih olimpijskih igrah v Pjongčangu. A iz Južne Koreje je prinesla še nekaj oz. nekoga... 

Čudovito je, ko športniki uporabijo svojo slavo in pozornost tudi za to, da opozorijo na pomembne problematike in širijo lepa sporočila. Ena izmed njih je kanadska olimpijska drsalka Meagan Duhamel, ki poziva ljudi, naj psov ne kupujejo, pač pa jih posvajajo. 

Meagen se sicer prehranjuje vegansko od leta 2008 in je tako tudi dokaz, da lahko z rastilnsko hrano postaneš vrhunski športnik. 

Meagen pa je posvojila tudi dva psička v Južni Koreji, ki sta bila rešena iz pasje farme za meso.

Južno Korejo je obiskala že februarja lansko leto v sklopu priprav na olimpijske igre, kjer se je odločila, da posvoji majhnega jazbečarja. To ji je omogočila organizacija "Free Korean Dogs" in ga pripeljala v Montreal, kjer živi z možem in že enim pasjim posvojenčkom. Letos je posvojila še enega, ki sicer ne bo živel z njo, saj v svojem stanovanju nima več prostora, je povedala za bristanski Metro. 

Korejska vlada naj bi naročila restavracijam blizu olimpijskega stadiona naj ne ponujajo pasjega mesa v času zimskih olimpijskih iger. A juho iz pasjega mesa še vedno ponujajo na nekaterih mestih. 

Približno 2 milijona psov letno vzredijo na korejskih farmah mesa, kjer so običajno v kletkah brez vode in hrane. 

No, majhnemu jazbečarju se je nasmehnila sreča. 

Dve leti star psiček Mootae se pri olimpijski zmagovalki več kot očitno odlično počuti! 

Kanadska drsalka opozarja na nehumanost živalskih farm, kjer pse tretirajo kot predmete za zaslužek in hrano.

Hkrati pa je tudi organizacija Humane Society International v času zimskih olimpijskih iger rešila kar 90 mladičkov in psov iz pasje farme, ki je od olimpijske vasi oddaljena le 40 minut. 

Foto: meaganduhamel/Instagram