Z aktivnim življenjskim slogom do olimpijske forme

Z aktivnim življenjskim slogom do olimpijske forme (foto: Primož Bregar) Primož Bregar
19. 2. 2018 Promocijsko sporočilo

Mercator je tradicionalni podpornik športa in športnikov, posebej naših olimpijcev, zato so prav športniki glavni zvezdniki Mercatorjeve korporativne kampanje Naši. Najboljši.

S sporočilom Z aktivnim življenjskim slogom do olimpijske forme pa želi Mercator podkrepiti tudi pomen uravnotežene prehrane, zato je k sodelovanju pritegnil tudi Alenko Košir, ki rada svetuje o dobrih prehranjevalnih navadah. Naj pestra izbira bio izdelkov, izdelkov brez laktoze in brez glutena, vegetarijanske hrane in drugih izdelkov za aktiven vsakdan popestri tudi vaš jedilnik.

Alenka Košir in Tomaž Razingar

Alenka Košir, športna pedagoginja in ambasadorka izdelkov Bio Zone

Hrana mi zelo veliko pomeni. Zame je tudi izziv in užitek, način druženja, ne le energija za življenje. Rada ustvarjam različne jedi, eksperimentiram in raziskujem. Vsakdo pa naj najde svoje ravnovesje tudi pri prehrani, naj bo ta v skladu s potrebami in življenjskim slogom. Ni težko; ko imamo enkrat svoj ritem in svoj jedilnik, ki nam zagotavlja dobro počutje in dobro energijo, bomo zlahka vztrajali pri uravnoteženi prehrani za aktiven življenjski slog.

Špela Rogelj, smučarska skakalka

Tudi športniki potrebujemo kdaj malo odklopa od treningov in snemanje za Mercator je bilo prav zabavno. Seveda pa sta prava tudi vsebina in namen kampanje, s katero promoviramo aktiven življenjski slog. Ne samo za aktivne športnike, pravilno prehranjevanje in gibanje je zelo pomembno za vse.

Bio zone

Žan Košir, deskar na snegu

Rad jem okusno in polnovredno hrano, zato jo večinoma pripravljam kar sam, oziroma v krogu družine. Predvsem skrbim, da so sestavine kakovostne in da se jedilnik razlikuje vsak dan v tednu. Seveda moram zato kdaj pa kdaj pogledat tudi kakšen recept, saj se je priprave jedi treba lotit premišljeno, če želimo da nam tekne. Vnos energije je namreč za športnike zaradi treningov in tekmovanj zelo pomemben.

Anamarija Lampič, smučarska tekačica

Športniki smo po naravi tekmovalni in prava forma je za nas zelo pomembna. Pri tem smo pozorni tudi na pravilno prehrano, posebej ob treningih in pred tekmami. Ampak pravilno prehranjevanje je tek na dolge proge, saj ničesar ni mogoče doseči čez noč.