Sprememba jutranjih ritualov lahko spremeni življenje

Sprememba jutranjih ritualov lahko spremeni življenje (foto: Profimedia) Profimedia
4. 3. 2017

Jutra so lahko zoprna, zlasti tista mrzla in mračna. A človek si mora sam narediti lepo jutro, da bo imel lep dan. 

S tem se bo počasi spremenilo celo njegovo življenje. Vzemite si čas in si naredite prijeten ritual.

Preizkusite naslednje točke:

1. Ne skočite takoj "v zrak". Ne poglejte elektronske pošte ali Facebook profila. Vzemite si minuto ali dve za meditacijo. Mir, ki ga boste vzpostavili zjutraj, vas bo spremljal skozi cel dan. Zahvalite se za nov dan.

2. Odprite okno ali vrata, naj vas pozdravi svež zrak ali sonce, globoko vdihnite – vstopate v nov dan poln možnosti in priložnosti, mar ni to čudovito?

3. Vzemite si nekaj minut, lahko samo 5, lahko 10, in razmigajte telo, ki je zjutraj spočito in pripravljeno na nov dan.

4. Pojdite pod prho in vse skupaj končajte z mrzlo vodo. Zbujeni boste, koža bo zadovoljna in krepili boste imunski sistem.

5. Popijte kozarec mlačne vode s sokom ene limone.

6. Napišite si, kaj morate narediti tisti dan, in dodajte še eno stvari, ki jo želite narediti, da boste na koncu dneva zadovoljni.

Preverite še nekaj preprostih jutranjih navad, ki bodo spremenile vaš dan.

Potem pa ...

Brez izgovorov

Za današnji izziv izberite eno od točk in jo preizkusite. Na primer: privoščite si kozarec vode z limono. Ali naredite zaporedje jogijskih vaj, ki vam ne vzame več kot 5 minut. In potem to storite tudi v ponedeljek, pa v sredo, petek ... Kasneje lahko dodate še kakšno novo jutranjo navado.

Ste se nam šele pridružili?

Preverite, kaj vse smo vam že pripravili:

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri