Znana osebna trenerka o tem, kako se o telesu pogovarja s svojim sinom

Znana osebna trenerka o tem, kako se o telesu pogovarja s svojim sinom (foto: Profimedia) Profimedia
10. 4. 2022

Ena od naših najbolj znanih osebnih trenerk veliko poudarka daje na zdravi samopodobi. Pred kratkim je razkrila, kako se ona pogovarja s svojim sinom z namenom, da se ta kot odrasel ne bo obremenjeval s svojim videzom.

Nuša Gnezda je ena od tistih osebnih trenerk, ki veliko poudarka daje na zdravo samopodobo. S svojimi sledilci je že večkrat delila delčke svoje izkušnje z nezdravim hujšanjem. Sama pravi: "Jaz sem odrasla ob stalnem poslušanju o hujšanju in evo me. Komaj sem se rešila iz teh krempljev." Zato še toliko več poudarka daje na to, da pri svojemu sinu čim bolj poskrbi za zdravo samopodobo.

"S sinom ne govorim o videzu, učim ga, kako telo deluje. Če je shujšal, ne komentiram, če se je zredil, tudi ne. Uporabljam stavke, ko so: "Prav zdrav fant si videti," "zelo si močan," ali "res izgledaš srečen, kar žariš". Pohvalim njegove lastnosti, ki niso povezane z videzom, prav tako pa pred njim ne komentiram drugih teles. Ne dajam niti pozitivnih komentarjev. Nič glede telesnega videza."

Obenem pa se Nuša trudi tudi, da lastnega videza ne komentira pred otrokom: "Nikoli ne govorim, kako sovražim nek del telesa in ne govorim, da sem na dieti (kar tako ali tako nisem)."

Trenerka poudarja, kako zelo je pomembno, da otroku omogočimo šport, ki ga veseli in sprosti. "Spodbujam ga, da teče, skače, brca, ker ga to sprošča. Ne silim ga v športe, ki jih ne mara, ki mu ne potegnejo. Lahko bo preizkusil 20 športov in vsakič, ko mu ne bo všeč, mu je dovoljeno “izstopiti”. Izstopil je iz karateja, nogomet obožuje. Drugo leto si želi košarke. Bomo videli. Nobenih pričakovanj."

Ob tem pa Nuša zaključuje z željo, da bo sina s takim ravnanjem vsaj delno obvarovala pred miselnostjo v današnjem svetu, kjer je videz na prvem mestu.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by •FITMAMI• (@nusa_gnezda)