7-dnevni izziv za mamice: tako se boste končno sprostile! (svetuje osebna trenerka)

7-dnevni izziv za mamice: tako se boste končno sprostile! (svetuje osebna trenerka) (foto: Profimedia) Profimedia
28. 10. 2022

Mamice, ki še ugotavljate, kako na novo vzpostaviti rutino in nimate nič časa zase, se morate nujno preizkusiti v izzivu, ki ga je pripravila športna trenerka Tjaša. 

Trenerka Tjaša Babnik ima že veliko izkušenj z vadbami za mamice po porodu, tokrat pa je z nami delila nasvete, kako doseči boljše počutje in se končno sprostiti, ko se življenje postavi na glavo in v hišo pride dojenček. 

"Izzivi so odličen začetek za mame, ki se počutijo ogrožene in preprosto iščejo več miru in strukture v svojem življenju.

Tjaša Babnik (aktivni z mano)

Mamice, preizkusite se v spodnjem izzivu, ki zagotovo ne bo pretežek: 

Dan 1:

Nič elektronike po 17 uri! Izključite internetno povezavo na svojem telefonu in vse ostalo tudi. Posvetite se svoji družini v POPOLNOSTI.

Dan 2:

Nikogar v družini ne opominjamo na stvari, ki jih morajo narediti. Zadržimo jezik za zobmi in čuvamo glasilke. Naj se vse skupaj prenese v en daljši vdih in izdih.

Dan 3:

Znebite se 30 stvari! Verjemite, da je številka majhna. Ne moremo verjeti, kaj vse prinesemo v naša stanovanja. Odprite predale, omare, police ... 30 stvari reciklirajte, zavrzite ali nekomu še isti dan podarite.

Dan 4:

Naključno prijazno dejanje.

Ko skozi dan zaznate priložnost, da lahko naredite nekaj prijaznega to izpeljite.

Dan 5:

Dan brez povzdigovanja glasu😊.

En dan popolnoma brez panike, skrbi in predvsem nadzorovanja. Naj bo vaša glava spočita in se tokrat ne trudite vsega narediti po pravilih.

Dan 6:

Celotna družina naj ta dan ne uživa sladkorja. Izziv je krasen. Otroci v njem radi sodelujejo, posebno če jih nagovorimo: ”Ali mislite, da zmoremo en dan vsi zdržati brez sladkarij?" ali kaj podobnega. Naj bo to en super zdrav dan s kakšnim jabolkom ali banano več.

Dan 7:

Dan brez zapravljanja denarja. Denarnico in bančno kartico pustimo doma v predalu. Vse imamo in nič nam ne manjka."

Besedilo: Tjaša Babnik