To so 4 skrite koristi joge na zdravje, zaradi katerih jo boste (končno!) hoteli preizkusiti

To so 4 skrite koristi joge na zdravje, zaradi katerih jo boste (končno!) hoteli preizkusiti (foto: Profimedia) Profimedia
15. 9. 2022

Športna trenerka Tjaša vas bo prepričala, da se letošnjo jesen preizkusite v jogi! 😉 Morda postane vaša nova najljubša vadba. 

Želite dodati jogo svoji rutini dobrega počutja? Tukaj je le nekaj zdravstvenih koristi.

Joga je vodilna praksa za zdravje in dobro počutje. Če razmišljate o jogi, razmislite o naslednjih zdravstvenih koristih:

Tjaša Babnik Ferkov
1. Zmanjšuje stres

Eden glavnih razlogov, zakaj odrasli izvajajo jogo, je zmanjšanje stresa. Razmišljanje in dihanje, ki se uporabljata pri jogi, lahko človeku pomagata pri sprostitvi in ​​razbremenitvi napetosti.

2. Lajša bolečine v hrbtu

Joga pomaga raztegniti in okrepiti mišice, ki podpirajo spodnji del hrbta in hrbtenico. Varna, nadzorovana vadba joge pomaga ljudem, da varno izboljšajo svojo mobilnost in moč, medtem ko raztegnejo napete in boleče hrbtne mišice. Zmanjšanje bolečine lahko izboljša vašo sposobnost hoje in gibanja.

3. Pomaga vam globlje spati

Vadba pomirjujočih položajev joge in dihanja pred spanjem vas izjemno pomiri in pomaga, da je vaš spanec veliko bolj kvaliteten.

4. Izboljša mišično moč

Joga je nežen način za izgradnjo in ohranjanje mišične moči z lastno telesno težo. Za držanje telesa v uravnoteženem položaju je potrebno veliko moči. Redna vadba joge bo okrepila vaše roke, noge, telo in hrbet. Položaje je mogoče spreminjati glede na sposobnosti posameznika.

Vas zanima poskus joge? Prijavite se tukaj in uro joge lahko pridete preizkusiti brezplačno: aktivnizmano@gmail.com

Besedilo: Tjaša Ferkov Babnik

Več Tjašinih vsebin najdete tukaj: Aktivni s Tjašo