4 joga vaje za kurjenje maščob (tudi za začetnike)

4 joga vaje za kurjenje maščob (tudi za začetnike) (foto: Unsplash) Unsplash
14. 12. 2020

Morda se sliši nenavadno - joga in kurjenje maščob. Res je, da boste morali pojesti tudi kakšen sendvič manj, a joga ima v resnici odlične vaje za učvrstitev telesa in kurjenje »špeha«. Za vas smo pripravili nekaj enostavnih vaj, v katerih boste kmalu zelo uživali.

Poza stola
profimedia

Začnite s pokončno držo. Roke so ob telesu. Vdihnite, noge pokrčite v kolenu in iztegnite roke nad glavo. Pazite, da kolena ne gredo čez linijo prstov na nogah.

Zadnjica je močno stisnjena. Medenico zvrnite navznoter, tako da močno stisnete zadnjico in notranje stegenske mišice. Pogled usmerite naprej ali navzgor in ostanite v položaju za 5 vdihov in izdihov. Ob vdihu iztegnite noge in se vrnite v začetni položaj.

Pozitivni učinki: krepi gležnje, kolena, stegenske mišice in hrbtenico, odpira nas v ramenskem obroču in prsnem košu.

Stol z zasukom
profimedia

Držite isto pozo kot pri zgornji vaji.

Nato pa levi komolec nesite čez desno koleno, se nanj naslonite, pazite, da imate iztegnjeno hrbtenico, vrat je v liniji s hrbtenico, roke so v molitvenem položaju. Pogledate navzgor. Čutiti morate stegenske mišice in razteg v hrbtenici.

To je odlična vaja za notranje organe, prebavo in detoksikacijo telesa.

Navzdol gledajoči pes
Profimedia

Počepnite na vse štiri z boki nad koleni in rokami rahlo pred rameni. Razširite dlani, s kazalci obrnjenimi rahlo navzven. Prste na nogah obrnite navznoter.

Izdihnite in dvignite kolena s tal. Kolena naj bodo rahlo pokrčena, pete rahlo dvignjene od tal. Dvignite zadnjico v zrak. Ob izdihu potisnite pete na tla in ostanite v tem položaju 15 sekund. Ne pozabite na enakomerno dihanje.

"Superman"
profimedia

V ležečem položaju na trebuhu z iztegnjenimi rokami in nogami napnemo celotno telo.

To napetost prenesemo v položaj »supermana«, tako da hkrati dvignemo obe roki in obe nogi. Zgornji položaj zadržimo 5 sekund in sprostimo. Vajo ponovimo 10-15-krat z vmesnimi odmori.

Preberite še: 4 joga vaje za raven trebuh