Retro vadba za dvig razpoloženja in kondicije: aerobika z Jane Fonda, trening s Cindy Crawford ... (popolni videi)

Retro vadba za dvig razpoloženja in kondicije: aerobika z Jane Fonda, trening s Cindy Crawford ... (popolni videi) (foto: Arhiv) Arhiv
23. 3. 2020

Ste naveličani vseh novejših vadb, ki jih vsak dan v živo ponujajo joga in fitnes centri? Za alternativo vam ponujamo skupinske vadbe, kakršne so nam s pomočjo videokaset in videorekorderjev ponujali v 80 in 90 letih prejšnjega stoletja. 

V resnici so prav zabavne, in če ne drugega se boste v teh zoprnih časih malo sprostili, razvedrili in prepotili.

Lahko se tudi oblečete po modnih športnih smernicah iz tistih Jane Fonda let - gamaše, trak za lase in zapestja, pajkice z naramnicami, pajkice pod telovadnim dresom … smeh je zagotovljen!

Jane Fonda’s Workout, 1982, 33 minut

Slavna igralka Jane Fonda (82 let) je še vedno v odlični formi in je vsakodnevno aktivna.

Igralka, pisateljica, politična aktivistka, feministka in nekdanja manekenka velja tudi za mamo aerobike, saj je bila ena prvih, ki je aktivno spodbujala te vrste vadbo. V ta namen je posnela več vadb, ki so se prodajale kot videokasete in s tem navdušila za aerobiko mnoge ženske po vsem svetu.

Marky Mark Workout: Form, Focus, Fitness, 1993, 70 minut

Pevec Marky Mark (48 let) je danes veliko bolj znan kot igralec pod imenom Mark Wahlberg. Še preden je zaslovel kot igralec, je leta 1993 kot navdušenec nad fitnesom posnel video, ki nam pomaga opraviti trening kar doma.

The CherFitness: Body Confidence 'Hot Dance', 1992, 38 minutes

Skupinska vadba s plesno koreografijo, ki jo je pripravila Doriana Sanchez, dolgoletna koreografinja slavne pevke Cher, ki je v videu tudi nastopila.

Cher (73 let), katere pravo ime je Cherylin Sarkisian LaPierre, smo nazadnje lahko videli v filmski uspešnici Mamma Mia! Spet začenja se! (2018).

Cindy Crawford Shape Your Body Workout 1992, 99 minut

Cindy Crawford (54 let) velja za eno najslavnejših in najuspešnejših super manekenk vseh časov. V 90-ih je izdala tudi serijo video kaset, kjer je svetu pokazala s kakšnim načinom vadbe ostaja v super formi.

L. T. D.

Preberite še: 7 razlogov, zakaj bi morali med treningom poslušati glasbo ali 3 odlične vaje utrjevanje mlahave roke