Domača zabava za noč čarovnic: 5 najbolj priljubljenih kostumov za otroke in odrasle

Domača zabava za noč čarovnic: 5 najbolj priljubljenih kostumov za otroke in odrasle (foto: profimedia) profimedia
30. 10. 2020

Bliža se 31. oktober in z njim tista noč v letu, ko bi se običajno vsi veseljaki našemili in odšli na kakšno fino čarovniško zabavo v mestu, še prej pa bi na okna postavili izrezljano bučo s svečo.  A letos bo potrebno tudi mrtvece strašiti kar za domačimi vrati.

 Morda letos ni slab čas, da se spomnimo na ta stari keltski običaj iz katerega izvira danes zelo komercialen praznik Halloween, a za zaprtimi vrati svojih domov. Tako lahko za en večer pozabimo na nič kaj vedro situacijo doma in po svetu, ter se prepustimo pravljičnim in filmskih junakom.  Zato izberite kostum zase in partnerja, oblecite otroke in si priredite nepozaben družinski večer.

profimedia

 Princeske in Spidermani

V ZDA, kjer je noč čarovnic zelo priljubljen praznik, je med otroki letos daleč najbolj iskan kostum princeske za deklice in Spidermana za fantke.  Oboji pa se bodo šemili v superheroje, ki zavzemajo tretje mesto na lestvici najbolj iskanih otroških kostumov. Zahvaljujoč nedavnemu trendu na družbenem omrežju TikTok so se letos po vsem spletu namnožile fotografije duhov. In tudi letošnja noč čarovnic ne bo minila brez njih, pravijo naši najmlajši. Na lestvici pa še naprej – tokrat na petem mestu – ostaja Batman. Zdi se, da otroški sen o preganjanju negativcev, sedeč za volanom Batmobila, ostaja večen.

 

Odrasli še vedno prisegajo na stare dobre maske, čarovnice, duhove in vampirje, no ženske uživajo tudi v kostumu mačke, ki je lahko še posebej seksi. In beseda seksi je v domačih pisarnah in udobnih pižamah te dni redko na sporedu. Torej - naredite si lep večer in uživajte v »strašenju«.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

✟ What are you guys dressing up as for Halloween?! ✟ ⛓🔪🪓🎃😈👻 Throw back to my most popular Halloween makeup look on Instagram to date! ✟🥵✟ I did this look last year for Halloween & you should of seen how many looks I got in public 😂😂🩸🔪 If you want to watch the tutorial on this look just search ‘Alyshia Jones Silent demon’ on YouTube 🤪 Products used: @bennyemakeup scab blood @lagirlcosmeticsnz perfect precision eyeliner arctic white @nyxcosmetics liquid eyeliner white @bodyfxnz liquid latex @tartecosmetics tartiest liquid eyeliner @narsissist radiant longwear foundation Stromboli @bhcosmetics take me to brazil palette @jeffreestarcosmetics skin frost Siberian gold @stilacosmetics glitter & glow liquid eye shadow kitten karma #sfxmakeup #halloweeniscoming

A post shared by ★ Alyshia Jones ★ (@alyshiajoness) on

 

Noč čarovnic in prižiganje sveč izvira iz starodavnega keltskega verovanja. Stari Kelti so namreč 1. novembra slavili začetek novega leta, za večer pred tem pa je pri njih veljalo, da je to večer, ko mrtvi vstajajo iz svojih grobov in obiskujejo nekdanje domove. Da bi se izognili strah vzbujajočemu srečanju z mrtveci, so se ljudje skrivali za maskami ter ustvarjali močan hrup. Osvetljene buče pa so dobrim duhovom kazale pot do hiše, slabe pa odganjale od praga.

Preberite še: 8 razlogov, zakaj šah dobro vpliva na možgane vseh starosti