Lepe zgodbe! Veteran zbral milijone za zdravstvene delavce, zdaj za 100. rojstni dan prejema na tisoče voščilnic

Lepe zgodbe! Veteran zbral milijone za zdravstvene delavce, zdaj za 100. rojstni dan prejema na tisoče voščilnic (foto: profimedia) profimedia
25. 4. 2020

Britanski veteran druge svetovne vojne, ki je v dobrodelni akciji za britanske zdravstvene delavce zbral skoraj 30 milijonov funtov (34 milijonov evrov), je za 100. rojstni dan, ki ga bo praznoval prihodnji teden, prejel več kot 65.000 voščilnic.

Britanska pošta je na Twitterju objavila fotografije škatel, v katerih je več deset tisoč voščilnic, pisem in daril za nekdanjega vojaka Toma Moora, ki bo 100 let dopolnil 30. aprila.

BBC je poročal, da so na pošti blizu kraja Bedford v osrednji Angliji prejeli več kot 65.000 pošiljk z dobrimi željami za Moora.

V bližnji šoli so avlo spremenili v začasni poštni urad, kjer bodo razvrstili in odprli goro pošiljk, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

profimedia

Moore, ki je sredstva za britanske zdravstvene delavce zbiral s hojo s pomočjo hodulje s kolesi na svojem dvorišču, je z dobrodelno akcijo osvojil srca številnih Britancev. Zadal si je cilj, da bo do svojega 100. rojstnega dneva prehodil 100 dolžin 25-metrskega dvorišča.

Izziv je zaključil minuli četrtek, slaba dva tedna pred rojstnim dnevom. Preko spletne strani JustGiving je zbral skoraj 30 milijonov funtov za zdravstvene delavce, ki se borijo z epidemijo novega koronavirusa.