Zakaj bi morali danes poklicati prijatelja?

Zakaj bi morali danes poklicati prijatelja? (foto: Profimedia) Profimedia
27. 4. 2021

Damo vam odličen razlog, ki bo koristil obema! 

No, očiten razlog za klic je zagotovo dejstvo, da boste prijatelja razvedrili in da ga verjetno v zadnjem letu niste videli zelo pogosto. 

To, na kar mislimo, pa vaju bo razgibalo in vama dalo motivacijo za gibanje tudi, ko večino časa preživimo doma. Se vam že kaj svita? Preden razkrijemo vse, smo za vas pripravili izziv. 

IZZIV: Zberite fotografije vas in vašega prijatelja ter mu izdelajte spominsko knjigo. 

In zakaj bi morali danes poklicati prijatelja? Da skupaj opravita trening! V dvoje bo bolj zabavno in manj verjetno bosta obupala ali izpustila vadbo. 

Trening 55

Danes skupaj s prijateljem ušpičite čudovito vadbo. 

Tako naredite ...

  1. krog: naredite 1 počep in 10 sklec. Počivajte 30 sekund.
  2. krog: naredite 2 počepa in 9 sklec. Počivajte 30 sekund.
  3. krog: naredite 3 počepe in 8 sklec. Počivajte 30 sekund.
  4. krog: naredite 4 počepe in 7 sklec. Počivajte 30 sekund.
  5. krog: naredite 5 počepov in 6 sklec. Počivajte 30 sekund.
  6. krog: naredite 6 počepov in 5 sklec. Počivajte 30 sekund.
  7. krog: naredite 7 počepov in 4 sklece. Počivajte 30 sekund.
  8. krog: naredite 8 počepov in 3 sklece. Počivajte 30 sekund.
  9. krog: naredite 9 počepov in 2 skleci. Počivajte 30 sekund.
  10. krog: naredite 10 počepov in 1 skleco. Konec.

In v žepu imate 55 ponovitev vsake vaje. Tako! Pa je za vami odličen trening. Še opozorilo, če ste  v boljši formi in vam predlagano ne predstavlja izziva, vključite uteži.

Mimogrede še nekaj hitrih nasvetov

Ko je govora o izgubljanju odvečne maščobe je tako, da brez pravilnega prehranjevanja, ki ga spremlja vadba z utežmi, ne bo šlo. Kljub temu, pa je dobro vedeti, da je tudi kardio trening pomemben element hujšanja in oblikovanja telesa. Dobra stran treninga 55: poskrbeli boste za kardio in za moč.

Še 8 hitrih nasvetov:

1. Vse se začne v kuhinji. Če so na vaših policah in v hladilniku živila, za katere veste, da niso primerna, morajo ven. Ker boste slej ko prej popustili. Naj vas začetna volja in zagretost ne prelisičita. Prav kmalu se bodo z vami poigrali hormoni.

2. Naslednji korak: police in hladilnik napolnite z zelenjavo, beljakovinami in ogljikovimi hidrati. Ne, ogljikovih hidratov ne umikajte z jedilnika. Ker težava navadno niso ogljikovi hidrati sami, zaplete se pri njihovi izbiri in količini. Izbirajte torej pametno in jejte zmerno.

3. Tek ali intervalni treningi? Če boste poleg trening z utežmi tudi tekli in naredili kakšen intervalni trening (ki je lahko tudi intenzivnejši, če ste dobro pripravljeni in zdravi), boste naredili najboljše.

4. Vsaj enkrat na teden imejte trening za celo telo.

5. Pijte zeleni čaj. Vsak dan. Zeleni čaj je pravi eliksir zdravja, bogat z antioksidanti, in poskrbi za hitrejši metabolizem.

6. Spite. Dober in kakovosten spanec postavite med najvišje na lestvici sprememb. Sicer se lahko poslovite od dobrega rezultata.

7. Vključite tudi jogo in meditacijo. Stres je, tako kot pomanjkanje spanja, eden največjih sovražnikov, ki sabotira vaš načrt. Zato poskrbite za sprostitev. Če vam joga in meditacija nista najljubši, pojdite v naravo.

8. Pred obrokom spijte kozarec vode.