Jutranje navade z Nino Gaspari: kako bo jutro čimbolj produktivno?

Jutranje navade z Nino Gaspari: kako bo jutro čimbolj produktivno? (foto: Nina Gaspari) Nina Gaspari
19. 4. 2021

Samostojna podjetnica, učiteljica joge in voditeljica priljubljenega tedenskega podcasta Lovim ravnotežje nas je popeljala skozi svoje jutro, da bi tam našli kaj uporabnega zase. 

O jutranji rutini smo že večkrat pisali in tudi o tem, kako pomembna je, če zjutraj ne želite tekati sem ter tja in na koncu pozabiti polovico stvari ter skozi vrata odkorakati lačni. 

Če spremljate našo rubriko #DobreNavade, veste, da se v aprilu trudimo izboljšati svoj življenjski slog in poskrbeti za zdravje. Tokrat skrbimo zase! Za vas imamo izziv. 

IZZIV: V svoje jutro vnesite nekaj, kar vas bo sprostilo. 

Nina Gaspari je strastna zagovornica lovljenja ravnotežja med delom in prostim časom, zato smo jo vprašali, kaj počne zjutraj. Predstavila je kar nekaj (nenavadnih) navad, ki jih lahko postopno vpeljete tudi v svoja jutra. Seveda izberite tiste, ki vam ustrezajo, nikakor pa ne potrebujete vseh. Kot pravi Nina: "Ni formule, ki bi veljala za vse. Sestavi takšno, ki bo delovala zate."

Nina je v videu naštela svoje jutranje navade, tu so le nekatere: 

1. Meditacija

2. Čiščenje jezika (prihaja iz ajurvede) - pokaže tudi pripomoček

3. Čiščenje nosu (samo občasno) - pokaže tudi pripomoček

4. Poje probiotik (skrivajo se tudi v kislem zelju, buči, kefirju ...)

5. Spije sveže stisnjen sok iz zelene

6. Odpravi se do dnevnika in knjige 

7. Jutranja joga

8. Suho krtačenje telesa - pokaže tudi pripomoček

9. Prhanje pod svežim evkaliptusom

Zakaj sploh imeti jutranjo rutino in kako razmišljati, ko jo ustvarjate, preverite v videu, kjer izveste tudi več Nininih navad. Poiščete pa jo lahko tudi tukaj: https://ninagaspari.com/