Primož Roglič in Jumbo Visma v šoku. Ekipni kolega po nesreči v smrtni nevarnosti, noseča žena brez poškodb.

Primož Roglič in Jumbo Visma v šoku. Ekipni kolega po nesreči v smrtni nevarnosti, noseča žena brez poškodb. (foto: Profimedia) Profimedia
12. 9. 2023

Kolesar ekipe Jumbo Visam Nathan Van Hooydonck je po poročanju kolesarskih portalov danes zjutraj doživel hudo nesrečo. Na kraju nesreče naj bi ga oživljali, nato pa je bil z rešilni avtomobilom prepeljan v bolnico. Pred nesrečo naj bi kolesarju nenadoma postalo slabo. 

 Po poročilih iz Belgije je 27-letnik čakal na križišču v mestu Kalhmthout severno od Antwerpna s svojo nosečo ženo na voznikovem sedežu. Med čakanjem na križišču naj bi mu postalo slabo, zaradi česar se je nenamerno vključil v promet. 

Poročila kažejo, da je Van Hooydonckov avto zadel pet drugih vozil nadrugi strani križišča, preden se je ustavil. Ni še znano, kaj je doletelo Van Hooydoncka ali kakšne poškodbe je utrpel v nesreči.

Profimedia

Van Hooydoncka so oživljali na kraju dogodka, nato pa so ga skupaj z ženo odpeljali v univerzitetno bolnišnico v Antwerpnu.  

Avto z dvema potnikoma je čakal na semaforju v križišču Dorpsstraat in Kapelsesteenweg," je povedal Patrick De Smedt, tiskovni predstavnik območja mejne policije, poroča Het Nieuwsblad.

"Voznika so na kraju oživljali in v življenjski nevarnosti odpeljali v bolnišnico. Njegova noseča žena, ki je sedela zraven njega, ni bila poškodovana, a so jo prav tako odpeljali v bolnišnico na pregled.

"Trije drugi ljudje v drugih avtomobilih, udeleženih v nesreči – vključno z majhnim otrokom – so po poročanju utrpeli lažje poškodbe.  

Jumbo-Visma je zgodaj popoldne objavila izjavo o Van Hooydoncku, v kateri je navedeno, da ne morejo potrditi nobenih govoric, da je njihov kolesar trenutno v kritičnem stanju.

"Lahko potrdimo, da se je danes našemu kolesarju Nathanu van Hooydoncku med vožnjo avtomobila postalo slabo, zaradi česar je bil udeležen v prometni nesreči," je ekipa zapisala v izjavi, objavljeni na Twitterju.

"Kasneje so ga prepeljali v bolnišnico, kjer je deležen dobre zdravstvene oskrbe. Ne moremo potrditi govoric, da je njegovo stanje kritično. Opravljajo nadaljnje zdravniške preglede. Hvala vsem za vaša sporočila Nathanu in ekipi.

"Športni direktor ekipe Grischa Niermann je spregovoril z mediji – vključno s Sporzo in Het Nieuwsblad – na španski Vuelti. Nemški direktor je dejal, da nima veliko informacij razen o tem, kar poročajo mediji.

Dejal je, da so novice močno prizadele kolesarje na Vuelti, in dodal, da je Van Hooydonck trenutno morda v umetni komi. "Ne vem veliko več od tega, kar piše v medijih. Vemo, da je imel nesrečo in je v bolnišnici. Mislim, da je v umetni komi. Ne morem potrditi, ali je v življenjski nevarnosti ali ne," je dejal Niermann."

Preberite še: Mala Ema in Adam tudi na morju navijata za očka, a ga močno pogrešata. Pogovarjali smo se z ženo odbojkarja Gregorja Ropreta

Vemo, da smo mi, še posebej kolesarji, zelo prizadeti. Upamo, da je Nathan v redu, da se njegovo stanje izboljša in da je njegova žena v redu."Kolesarji so se močno odzvali na novico. Tukaj smo na Vuelti z majico vodilnega in kmalu bomo spet dirkali. To ni lahko in upam, da se bomo kmalu lahko osredotočili. Nikoli ne želite slišati takšne novice. Ostane nam upanje."

Van Hooydonck, ki je leta 2017 z BMC postal profesionalec, je od leta 2021 dirkal z Jumbo-Vismo in tako postal ključni del spomladanske ekipe ekipe za klasike in Tour de France.

Bil je del ekipe, ki je podpirala Jonasa Vingegaarda pri obeh njegovih zmagah na Touru, pomagal pa je tudi Primožu Rogliču med njegovim zmagoslavjem na Vuelti leta 2021.

Njegova zadnja dirka je bila prejšnji teden na Dirki po Britaniji, kjer je nizozemska ekipa zmagala na petih etapah in v skupnem seštevku z Woutom van Aertom, poleg tega pa naj bi zastopal Belgijo na prihajajočem evropskem cestnem prvenstvu UEC v nizozemskem mestu Drenthe.

Preberite še: Ta fotografija Primoža Rogliča vam bo stopila srce: mali Lev na Vuelti v očkovem naročju