Tine Urnaut „zabil” za zmago nad Ukrajino in Slovenijo popeljal v polfinale EP v odbojki

Tine Urnaut „zabil” za zmago nad Ukrajino in Slovenijo popeljal v polfinale EP  v odbojki (foto: profimedia) profimedia
11. 9. 2023

Slovenska moška odbojkarska reprezentanca je na evropskem prvenstvu izpolnila cilj, ki si ga je zadala pred odhodom. Uvrstila se je med štiri najboljše reprezentance, si zagotovila polfinale v Rimu, potem ko je v četrtfinalu v Varni s 3:1 premagala Ukrajino.

To je bila že sedma zmaga Slovenije na tem prvenstvu, na katerem je še neporažena. Tako kot na vseh zadnjih obračunih z Ukrajino pa tudi tokrat ni šlo brez težav. Ukrajinci so se pokazali kot odličen tekmec in so favorite dobro namučili.

Preberite še: Mala Ema in Adam tudi na morju navijata za očka, a ga močno pogrešata. Pogovarjali smo se z ženo odbojkarja Gregorja Ropreta

Po prvem nizu sicer ni kazalo na to, Slovenci so z mirno, zbrano in preudarno igro gladko prišli do vodstva z 1:0, pri tem pa so ji z velikim številom napak pomagali tudi tekmeci. A ti so v drugem nizu prišli k sebi, ob koncu vodili s 24:22, pa pozneje imeli še dve zaključni žogi, toda niz so vseeno izgubili. Kar jim ni uspelo v drugem, jim je uspelo v tretjem, ko so se vrnili v igro za zmago.

In v tej igri so bili vse do konca četrtega niza. V njem so vodili s 23:22, po izenačenju pa je Jan Kozamernik z blokom Sloveniji priboril zaključno žogo, ki jo je izkoristil kapetan Tine Urnaut.

Slovenci bodo v polfinalu evropskih prvenstvih igrali tretjič zapovrstjo in četrtič v zadnjih osmih letih.

Preberite še: Oh, kako lepo! Superzvezdnik Luka Dončić je MVP pokal tekme podaril malemu Luki s Filipinov (Video)🖉