Svet fitnesa žaluje: Umrl je slovenski osebni trener

30. 11. 2023
Deli
Svet fitnesa žaluje: Umrl je slovenski osebni trener (foto: Profimedia)
Profimedia

Kot strela z jasnega je fitnes svet presenetila vest, da je umrl Matjaž Rojko, znan osebni trener.

Po družbenih omrežjih je zaokrožila novica, da je umrl priljubljeni fitnes trener, mariborčan Matjaž Rojko. S fitnesom se je ukvarjal že preko 10 let, njegova partnerka, Urša Rojko, pa prav tako deluje kot fitnes trenerka in prehranska svetovalka. Par ima tudi 5 let starega sina Žaka.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Matjaz Rojko Fitnes Trener (@matjazrojko)

Mnogi znani obrazi sveta fitnesa se poslavljajo od Matjaža.

"Hvala za vse poučne vsebine, ki si jih deli z nami. Hvala za vse nasvete glede treningov, trenerstva, ki si mi jih dal in hvala za vse modre besede glede življenja nasploh. Bil si res človek in trener na mestu. Hvaležni smo lahko, da si bil med nami in nas toliko naučil. Današnji trening je bil namenjen tebi," je zapisala trenerka Špela Ilovar.

"Matjaž, beseda hvala je premala in je ni mogoče primerjati stem, kar si bil in kar si dajal dalje. Kljub temu hvala za vse in predvsem za to, da si tako srčno živel to, kar si v sebi verjel. To je tisto, kar življenje dvigne v višave in ohrani lepe spomine. Ostal boš svojevrstna legenda, ki se je bomo spominjali," se je pokojnemu poklonil trener Gašper Predanič.

"Ves dan iščem besede, ki bi ti jih namenil. Spoznala sva se na enem od seminarjev in od takrat naprej sva bila vedno na vezi. Smatral sem te kot neke vrste mentorja, saj si mi zadnja tri leta tedensko nesebično predajal svoja znanja in me usmerjal pri treningih. Ne morem se ti dovolj zahvaliti za vse kar si delil z mano, pa ne samo z mano. Kdor te je poznal in spremljal ve, da si delil veliko znanja. Dragi Matjaž, čuvaj svoja dva zaklada – Urško in svojega sina – tam zgoraj, mi pa te bomo ohranili v najlepšem spominu," je zapisal trener Jure Jakopin.

Družini izrekamo iskreno sožalje.